suzuki st 250 opony

Babeczki serowe z borówkami

250 g twarogu, 100 ml kremówki, 100 g borówek amerykańskich, 2 jaja, 3-4 łyżki cukru, masło bułka tarta na dno foremek Foremki wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Utrzyj malakserem ser z kremówką, jajkami i cukrem. Wymieszaj masę z owocami i przelej do foremek. Piecz ok. 25 min w piekarniku

Ciasto z kawałkami rabarbaru

250 g rabarbaru, 250 g masła, 250 g cukru, 250 g mąki ziemniaczanej, 4 jaja, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, starta skórka z cytryny, cukier puder Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową. Mikserem utrzeć masło z cukrem. Dodawać po jednym jaju, ciągle miksując

Wiosenna lekka zapiekanka

250 g makaronu (najlepiej penne), kilka plastrów chudej polędwicy, 1 pomidor, kukurydza w puszce, 1 żółta papryka, kilka pieczarek, 250 g chudego twarogu, 0.5 szkl. bulionu, 1 łyżka oliwy, czosnek Makaron ugotować na pół twardo. Polędwice pokroić w paski dodać czosnek i smażyć chwilę na oliwie

Ciasto wiśniowe

250 g margaryny, 400 g cukru, 6 jajek, 400 g mąki pszennej, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 10 g proszku do pieczenia, 500 g wydrylowanych wiśni, kruszonka: 200 g margaryny, 100 g cukru pudru, 250 g mąki Przygotuj ciasto: Margarynę utrzyj z cukrem na gładką masę. Nie przerywając ucierania

Klops z kaszy i soczewicy

250 g ugotowanej kaszy mazurskiej, 250 g ugotowanej czerwonej soczewicy, 2 jajka, 2 łyżki płatków owsianych i jeszcze trochę do wysypania formy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka kminku, 1 łyżeczka przecieru pomidorowego, 2 łyżki koperku, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz Podsmażyć na oliwie kminek