cebula urlop ile metrów

MW

Grecja to nie tylko wyspy: odkryj fascynujący Peloponez

Grecja to nie tylko wyspy: odkryj fascynujący Peloponez

Ten wielobarwny półwysep jawi się jako współczesne wyobrażenie starożytnej Arkadii - wysokie góry, rozległe, żyzne doliny i rozsiane nad malowniczymi zatokami piaszczyste plaże to niektóre z atrakcji, które przyciągają tutaj co roku tłumy turystów. Nie ma znaczenia czy chcesz odpocząć tu od codziennego zgiełku czy wręcz przeciwnie - rzucić się w wir zabawy. Na Peloponezie po prostu nie da się nudzić!

10 miast, do których warto lecieć, by dobrze zjeść

Podróże dla podniebienia to specyficzny rodzaj turystyki, który zyskuje w naszym kraju coraz większą popularność. Które kierunki Polskich Linii Lotniczych LOT w Europie i jej bliskich okolicach wybrać, aby wspiąć się na wyżyny kulinarnych doznań? Poznaj nasze subiektywne, 10-punktowe zestawienie.

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

Po co ci dwie ręce do jednego konia? - zagadnął Tałaj, nasz kirgiski przewodnik. Musiał się z tym długo nosić, bo od jakiegoś czasu podejrzliwie się przyglądał.

Zobacz wideo

Make Life Harder: poradnik na Open'era

Make Life Harder: poradnik na Open'era

, ale przede wszystkim dlatego, że Top Trendy śmierdzą cebulą, wobec czego w dzisiejszej lekcji stylu zajmiemy się tylko Open'erem. Jak wiemy, Open'er to takie otwarte dni Nowego Jorku pod Gdynią, gdzie mamy gwiazdy z zagranicy, zawsze świeci słońce, a ludzie pocą się lacostem. Tyle że po ostatniej

Galantyna z kurczaka

2 kg kurczak,4 jaja,4 bułki kajzerki,50 g żelatyny,sól,pieprz,1/2 malej cebulki,brokuły Z kurczaka zdjąć skórę, oddzielić mięso od kości. Bułki namoczyć, przecisnąć dwukrotnie przez maszynkę mięso, cebulę przecisnąć za drugim razem. Dodać jaja, sól, na koniec wsypać żelatynę. Dokładnie wymieszać. 1

Kiszka ziemniaczana z grillowanym kindziukiem

2 i 1/2-3 kg ziemniaków, 3-4 średnie cebule, 4 jajka, 300-400 g słoniny, 300-400 g boczku, 400 g kindziuka, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól, 500 ml oleju, świeże sałaty, ok. 1 metr jelit wieprzowych Słoninę pokrój w drobną kostkę i usmaż na złoty kolor, oddzielając skwarki od tłuszczu