śląskie kamienie ferie letnie

Zobacz wideo

Włoska pizza pieczona na kamieniu - cienkie ciasto

CIASTO NA PIZZĘ (porcja na 8 pizz o średnicy około 25 cm):, 1 kg mąki pszennej typ 500, 1.5 łyżki stołowej cukru, 1.5 łyżeczki soli, 50 ml oleju, 0.5 l letniej wody, 20 g drożdży Rozdrobnić drożdże z cukrem i zalać wodą. Dodać sól i dobrze wymieszać. Do rozczynu wsypać mąkę i wyrabiać ręcznie

Fenix, Przeczyce

Zielona oaza rzut kamieniem od Katowic i smaczne posiłki o każdej porze dnia. śląskie Przeczyce Targowa 2a 42-460

Restauracja Olimpia

Restauracja Olimpia zaprasza do skosztowania kuchni polskiej i eurpejskiej oraz do spędzenia czasu w przyjaznym i eleganckim wnętrzu. śląskie Rybnik-Kamień Hotelowa 12 44-214

Restauracja Singer

Znajdująca się w Katowicach restauracja Singer to lokal z ponad 100-letnią tradycją, który zaprasza na smaczne dania kuchni polskiej i międzynarodowej oraz imprezy okolicznościowe. śląskie Katowice Brynowska 52 40-584

Pizza z ulubionymi dodatkami

morskiego,200 g krewetek 16/20 Przygotuj ciasto:drożdże rozpuść w letniej wodzie, dodaj mąkę i olej, wyrób ciasto na jednolitą masę, na koniec dodaj sól. Odstaw w ciepłe, nieprzewiewne miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie podziel ciasto na 4 porcje i ponownie odstaw do wyrośnięcia na 20 minut