grzbiet bolechowicki ferie w górach

Kurczak z nadzieniem

pieczenia bardzo ostrożnie przełóż kurczaka grzbietem do góry i kontynuuj pieczenie przez kolejne pół godziny. Po tym czasie znów włącz termoobieg i piecz 15 min, po czym przekręć kurczaka z powrotem na grzbiet i piecz ponownie 15 min (obserwuj skórkę, ma się zrumienić). Pamiętaj, żeby obracać też

Szczupak w jarzynach

gałką muszkatołową w środku i na zewnątrz. Warzywa pokroić w jak najcieńszy makaronik, wymieszać, lekko posolić. W żaroodpornym naczyniu, grubo wysmarowanym masłem, ułożyć równą warstwą połowę warzyw skropionych bulionem, na nich położyć rybę grzbietem do góry, zwijając ją w ten sposób, by ogon stykał

Rolada w galarecie

1 kurczak, mielone mięso do nadzienia, sól, Marynata Staropolska do mięs i drobiu,,marchew,pietruszka,por,seler,1 łyżka żelatyny Kurczaka układa się na desce grzbietem do góry, przecina wzdłuż kręgosłupa (od szyi do kupra). Po odwróceniu tuszki odcina się skrzydła i uda (mięso z nich się mieli do

Kurczak faszerowany

puch, a z białek ubij sztywną pianę. Nie przerywając ucierania, porcjami dodawaj zieleninę, zmielone podroby i bułkę tartą. Następnie delikatnie, ale dokładnie, wymieszaj tę masę z pianą z białek. Przypraw jeszcze wszystko do smaku solą i pieprzem i farsz gotowy! Ułóż kurczaka na desce grzbietem do