używany benelli 125 2 c

Zupa cebulowa z Francji

800 g białej cebuli,2 i 1/2 łyżki (ok. 40 g) masła,1 kieliszek (125 ml) białego wytrawnego wina (opcjonalnie),2 l bulionu wołowego (najlepiej domowego),1 bagietka,150 g tartego sera żółtego typu gruyere lub ulubionego do grzanek Cebulę obierz i pokrój w plasterki. W głębokim rondlu rozgrzej 2/3

Owsiana tarta z bananami - przepis blogera

125 mąki pszennej (lub pszennej pełnoziarnistej)*,125 g płatków owsianych (1/2 płatków mielimy),70 g cukru,130 g masła,3 łyżki zimnej wody,60 ml śmietanki kremówki,250 g ricotty,2 banany,25 g orzechów laskowych Do miski wsypujemy mąkę, płatki - mielone i całe, cukier, wlewamy 3 łyżki wody i

Ciasteczka kukurydziane

125 g mąki pszennej, 125 g mąki kukurydzianej, 125 g margaryny, Cukier do smaku - puder bądź brązowy, 2-3 łyżki śmietany 61514; Smacznego. ; 1.) Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać śmietanę. Dosypać mąkę. 2.) Wyrobić ciasto. 3.) Włożyć na około 20 minut do lodówki. 4

Muffinki z mokką

375 ml mleka 3.2 proc., 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, 400 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 4 łyżki kakao, 115 g brązowego cukru, 2 jajka lekko ubite, 160 g stopionego masła, 125 ml śmietanki kremówki min. 30-proc., do ubicia i dekoracji, kawa rozpuszczalna

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

200 g mąki, 125 g miękkiego masła, 125 g cukru, 60 g mielonych migdałów, 2 żółtka, skórka starta z 1 cytryny, Utrzeć masło z cukrem na jasną puszystą masę. Dodać po jednym żółtku, następnie migdały i mąkę. Dokładnie wymieszać. Nakładać ciasto łyżką do lodów w odstępach 2,5 cm na