golenie głowy maszynką elektryczną

Marta Krupińska

Powrót brzytwy: odwiedzamy profesjonalnego golibrodę

Powrót brzytwy: odwiedzamy profesjonalnego golibrodę

Zarost dodaje męskości i powagi. Ale pod jednym warunkiem: że jest zadbany. Podstawa to odpowiednia pielęgnacja i regularne strzyżenie.

BMW i3 - elektryczny orgazm

Do niedawna z urządzeń elektrycznych uznawałem tylko... czajnik. Aż pojawił się ten samochód. Muszę ci jednak zdradzić sekret. BMW i3 to coś więcej, i coś całkiem innego niż wszystko to, co do tej pory kryło się dla nas pod terminem: "auto".

Od tycidrona po tycimotocykl: 10 supergadżetów

Gadżety: bądź gotów na urodziny kumpla, syna, matki, babki

Zobacz wideo

Braun Series 9 vs Philips Series 9000 [TEST]

Braun Series 9 vs Philips Series 9000 [TEST]

goliłem swoją głowę i porównywałem wyniki. Noty podzieliłem na cztery kategorie: robota (szybkość i dokładność), komfort, czystość i akcesoria. Każdej kategorii przyznałem różną wagę w łącznej ocenie, bo jednak bardziej liczy się to, jak maszynka goli, niż jakie ma etui. Co z tego

Paweł Korzeniowski: wygrać z Phelpsem

Paweł Korzeniowski: wygrać z Phelpsem

najważniejszą imprezą. Przed mistrzostwami Polski nie goliłem się. Zawsze włączam sobie przy tym muzyczkę w laptopie. Ale gdybym miał to robić częściej, tobym się załamał. To właściwie rytuał. Jak już jest golenie, znaczy, że szykuję się do ważnych zawodów. Robię to dzień przed startem, rośnie

Szczupak po żydowsku Adama Mickiewicza

jej nie uszkodzić. Oczyść mięso ryby z ości, przepuść przez maszynkę. Bułki namocz w mleku. Dobrze odciśnij. Sparz cebule i utrzyj na tarce. Dodaj pieprz, sól i gałkę muszkatołową. Łyżkę masła utrzyj z jajkiem. Dodaj zmielone mięso z ryby, odciśniętą bułkę i cebulę. Całość trzeba dobrze wyrobić. Farsz

Biała zupa rybna z pulpecikami

pęczek natki 1 poj. śmietany wiejskiej lub śmietany jogurtowej Ryby oskrobujemy z łusek, patroszymy, odcinamy głowy, ogony i skrzela, wyjmujemy kręgosłupy wraz z ośćmi, ale ich nie wyrzucamy. Natkę drobno siekamy. Ryby przekręcamy przez maszynkę, dodajemy namoczoną w mleku tartą bułkę, jajko, gałkę

Burger

1 kg mięsa (70-80% mięsa z łopatki i 20% tłustego mięsa lub słoniny wołowej),olej rzepakowy do smażenia,sos Worcestershire,4 plastry cheddara lub mimolette,4 bułki najlepiej ciemne,masło,plastry pomidora,krążki cebuli,ogórki kiszone,liście sałaty Przepuszczamy mięso przez maszynkę. Nie przyprawiamy

Pasztet

raz przez zwykłą maszynkę, po czym przekładam je do większego garnka, wbijam po jajku i dokładnie mieszam. Następnie, wciąż mieszając, wlewam po trochu wywar. Kiedy masa jest nieco rzadsza, mikserem z końcówką z nożykiem miksuję ją miejsce przy miejscu ok. 10 minut, aż osiągnie jednolitą konsystencję