używana yamaha st 125

Owsiana tarta z bananami - przepis blogera

125 mąki pszennej (lub pszennej pełnoziarnistej)*,125 g płatków owsianych (1/2 płatków mielimy),70 g cukru,130 g masła,3 łyżki zimnej wody,60 ml śmietanki kremówki,250 g ricotty,2 banany,25 g orzechów laskowych Do miski wsypujemy mąkę, płatki - mielone i całe, cukier, wlewamy 3 łyżki wody i

Zupa cebulowa z Francji

800 g białej cebuli,2 i 1/2 łyżki (ok. 40 g) masła,1 kieliszek (125 ml) białego wytrawnego wina (opcjonalnie),2 l bulionu wołowego (najlepiej domowego),1 bagietka,150 g tartego sera żółtego typu gruyere lub ulubionego do grzanek Cebulę obierz i pokrój w plasterki. W głębokim rondlu rozgrzej 2/3

Muffinki z mokką

do posypania Formę na 12 muffinek posmaruj stopionym masłem (jeśli używasz papilotek, nie natłuszczaj formy). Piekarnik rozgrzej do 210 st. C. Mleko zagrzej (nie gotuj), dodaj kawę i wymieszaj, żeby się rozpuściła. Odstaw do wystygnięcia. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

200 g mąki, 125 g miękkiego masła, 125 g cukru, 60 g mielonych migdałów, 2 żółtka, skórka starta z 1 cytryny, Utrzeć masło z cukrem na jasną puszystą masę. Dodać po jednym żółtku, następnie migdały i mąkę. Dokładnie wymieszać. Nakładać ciasto łyżką do lodów w odstępach 2,5 cm na

Pierniczki na choinkę

zawiązania wstążki (ja używam plastikowych rurek do picia). Gotowe pierniczki układaj na blachach wyłożonych papierem do pieczenia (pamiętaj o zachowaniu odstępu, bo pierniczki rosną podczas pieczenia). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz 8-10 min, aż będą złocistobrązowe. Po wyjęciu z pieca