suzuki st 250 moment obrotowy

Maślane ciasteczka z sokiem malinowym

600 g mąki pszennej,250 g masła,3 żółtka,2 łyżki cukru pudru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/2 szklanki soku malinowego,konfitury malinowe do przełożenia ciasteczek,cukier puder do posypania Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, posiekaj z kawałkami schłodzonego masła. Dodaj żółtka

Maślane ciasteczka z sokiem malinowym

rozgrzanym do 190 st. C. Uwaga! Ciasteczka są różowe i łatwo przeoczyć moment, gdy się zarumienią, trzeba je sprawdzać w czasie pieczenia. Wystudzone kółeczka posmaruj konfiturami, przykryj krążkami, lekko dociśnij i posyp cukrem pudrem. mąka pszenna;proszek do pieczenia;masło;żółtka;cukier puder;sok

Ciasto karmelowe ze śliwkami

sklejanie się w małe kawałki kruszonki. Kruszonką posyp śliwki. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz około 35-45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w ciasto po wyjęciu będzie sucha. Rada: korzenne wino pozostałe po gotowaniu śliwek można przechowywać w lodówce i wykorzystać

Ciasto ananasowo-kokosowe

, syrop i wiórki kokosowe, a na końcu kawałki odsączonego ananasa. Masę przełóż do natłuszczonej masłem i wysypanej mąką keksówki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C (z termoobiegiem, zwykły piec - 180 st. C). Piecz około 65-70 minut lub do momentu, kiedy drewniany patyczek wbity w ciasto po

Miodowe pieczywo chrupkie

900 g mąki pszennej,250 g mąki żytniej,100 g zakwasu żytniego (patrz przepis poniżej),15 g świeżych drożdży,400 ml mleka,200 g miodu,15 g soli,zakwas:,100 ml wody o temp. 35 st. C,50 g mąki żytniej Cztery dni przed pieczeniem chleba przygotuj zakwas: wymieszaj mąkę i wodę w słoiku i odstaw w