jak zabić zapach piwa
Góralskie smaki
Zimowy wyjazd w góry to znakomita okazja by spróbować polskich, słowackich i czeskich przysmaków regionalnych.
Smaki Arabii
Pełna prostoty, ale i aromatycznych przypraw, pracochłonna, ale ściśle związana z naturą, słodko-gorzka, a przy tym oparta na żelaznych regułach. Kuchnia Arabii.
10 przystojniaków z okładek Logo
Oto 10 facetów z okładek Logo. Przystojnych i sławnych. Mężczyźni im (po cichu) zazdroszczą, kobiety do nich (ciut głośniej) wzdychają. Zobacz kto nie cierpi kapuśniaku, kto się boi mamy, a kto chciałby lenić się na Seszelach!
Indie: podróż po Radżasthanie
wielokrotnie byłem świadkiem, jak nasz kierowca jedzie na białko. Raz ustąpił on, raz ten drugi, wyglądało groźnie, kończyło się zawsze tak samo - samochody gładko się omijały. Wierni tej zasadzie zupełnie bezpiecznie przejechaliśmy ok. 2 tys. km po indyjskich stanach Delhi, Uttar Pradesz, Pendżab i przede
jak zabić zapach piwa
RATAFIA - nalewka
wódkę i cukier. Wszystkie składniki w proporcji po 1/3. Owoce to np. czerwona porzeczka, czarna porzeczka, wiśnie, czereśnie (drylowane)i inne np. czerwony agrest. Od czasu do czasu potrząsając bukłakiem. UWAGA! nie dodawać malin (bardzo intensywny zapach i smak - "zabije" pozostałe smaki i zapachy z
Gnocchi z borowikami
- więc czas włożyć także nasze gnocchi. Mieszamy wszystko razem, ewentualnie do smaku jeszcze jakieś przyprawy - ale nie ma co przesadzać by nie zabić aromatu grzybów. Tak przygotowany posiłek przekładamy na talerz i posypujemy parmezanem. Wygląd - znakomity! Zapach - wyśmienity! Smak - wyborny! Mina