używany hyosung x 125d

Ryba pierzynką przykryta

ryba (ja przeważnie używam miruny),pomidory x 2,cebula x 1,masło,czosnek,bazylia i oregano,chleb (z 5 kromek),ser tarty Pieczemy rybę i wkładamy ją w kawałkach do naczynia żaroodpornego, pomidory i cebulę dusimy i wykładamy na rybę, chleb rwiemy na malutkie kawałki i posypujemy do góry. Masło

Niby sernik

CIASTO: kostka miękkiego masła (ja używam osełkowego 275g),ok 3 szklanki mąki pszennej,4 żółtka (jajka rozmiar L),3/4 szklanki cukru pudru,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2-3 łyżki kakao (użyłam tego z "wiatrakiem"),garść orzechów włoskich rozdrobnionych MASA: 800 ml śmietany 18 % ,200 ml

Pierożki z ciasta filo (Tiropitakia)

25 dag fety, 2 jajka, 1 filiżanka parmezanu, pieprz, posiekana natka, 1/2 filiżanki stopionego masła, 50 dag ciasta filo* Widelcem rozgniatamy fetę, dodajemy starty parmezan, jajka i pieprz. Kroimy ciasto w paski 25 x 5cm (najłatwiej nożyczkami), składamy razem, aby się nie wysuszyły. Kroimy

Dwie rolady "buche"

na roladę ma 8 x 40 cm ? gotową roladę można przeciąć na pół i udekorować osobno dwa torciki; - jeśli chcesz podkreślić czekoladowy smak w torcie, biszkopt czekoladowy zastąp warstwą brownie; - foremki będą łatwiej odchodzić od powierzchni tortu, jeśli wcześniej rant natłuścisz warstwą oleju i