błonnik choroba

Autor: Jakub Mauricz - dietetyk, redaktor prowadzący body-challenge.pl; Opracowanie: Piotr Mieśnik

Obalamy 17 mitów o jedzeniu!

Obalamy 17 mitów o jedzeniu!

Dietetyk Jakub Mauricz obala 17 mitów dotyczących jedzenia. Ma też wyzwanie. Przeczytaj, a potem zastanów się, czy je podejmiesz!

Masz problem z erekcją? Zmień dietę! - radzi ekspert

Aż 10 proc. Polaków ma problem z erekcją. Winne są m.in. stres, nadmiar używek i siedzący tryb życia. Okazuje się jednak, że świetnym lekarstwem na potencję jest dieta. Co trzeba jeść, aby móc kochać się długo i zdrowo, pytamy dyplomowanego dietetyka Marka Aleksandra Przondo.

Dieta: jak odblokować mózg dobrym jedzeniem

Dopadło cię zmęczenie, senność, rozkojarzenie? To nie wina gorszego dnia albo pogody. Za złe samopoczucie często odpowiada nieodpowiednie odżywianie.

Twardy orzech do zgryzienia

Twardy orzech do zgryzienia

Co za dużo, to niezdrowo Wszystkie orzechy są bogate w kwasy tłuszczowe jedno- i wielonienasycone (czyli te zdrowe). Poza tym są źródłem białka, błonnika oraz wielu witamin (szczególnie witaminy E) i składników mineralnych. Ich jedzenie wpływa korzystnie na układ krążenia, zmniejsza ryzyko