błonnik choroba

Magdalena Żołyńska, Daniel Górecki

Nadchodzi wiosna. Jak się do niej przygotować?

Nadchodzi wiosna. Jak się do niej przygotować?

Chociaż większość z nas pierwsze promienie słońca po zimowych miesiącach wita z uśmiechem na twarzy, to prawda jest niestety taka, że jednocześnie przeżywamy w tym czasie mniejsze lub większe katusze.

Sprawdź geny w sieci - ile kosztuje badanie DNA online?

Nastały czasy "genomiki konsumenckiej". Badanie DNA kupujesz przez internet, kurier przywozi ci zestaw do pobrania materiału biologicznego, z instrukcją, jak krok po kroku wszystko wykonać i wysłać do analizy. Potem czekasz na PDF-a z wynikami. Sprawdziłem na własnej skórze.

Obalamy 17 mitów o jedzeniu!

Dietetyk Jakub Mauricz obala 17 mitów dotyczących jedzenia. Ma też wyzwanie. Przeczytaj, a potem zastanów się, czy je podejmiesz!

Masz problem z erekcją? Zmień dietę! - radzi ekspert

Masz problem z erekcją? Zmień dietę! - radzi ekspert

Na zaburzenia potencji cierpią w Polsce ponad 2 miliony mężczyzn i to w różnym wieku. U 1/3 z nich ten kłopotliwy problem wiąże się z chorobami sercowo-naczyniowymi. Wszyscy jednak jesteśmy na niego narażeni przez niezdrowy tryb życia, brak ruchu lub samą nadwagę.   Nie każdemu mogą pomóc też

Dieta: jak odblokować mózg dobrym jedzeniem

Dieta: jak odblokować mózg dobrym jedzeniem

? źródło: Okazje.info Wolne kojarzenie i osłabienie Węglowodany, a szczególnie zawarta w nich glukoza to paliwo dla naszego organizmu. Jeśli w twojej diecie jest sporo produktów z przetworzonych węglowodanów (praktycznie pozbawionych błonnika i składników odżywczych) albo węglowodanów jest za

Twardy orzech do zgryzienia

Twardy orzech do zgryzienia

Co za dużo, to niezdrowo Wszystkie orzechy są bogate w kwasy tłuszczowe jedno- i wielonienasycone (czyli te zdrowe). Poza tym są źródłem białka, błonnika oraz wielu witamin (szczególnie witaminy E) i składników mineralnych. Ich jedzenie wpływa korzystnie na układ krążenia, zmniejsza ryzyko