używana suzuki t 20

A R T P O L Artur Straszak

Restauracje dolnośląskie Oleśnica Stanisława Moniuszki 20 56-400

Chutney z czerwonych porzeczek

pozostałe składniki, wymieszać i smażyć ok. 20 minut. Jeśli używacie cukru żelującego, postępować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gorący chutnej, zaraz po przygotowaniu przekładać do słoików. Idealne do pieczonego camemberta z czosnkiem i tymiankiem. porzeczki;cukier;ocet winny;cynamon;goździki;pieprz;

Zapiekane dzwonka z łososia

nie wyciekał. 4. Zawinięte w folię dzwonka wyłożyć na blasze, zapiekać przy t. 200 st.C ok. 20 minut. 5. Po upieczeniu wyłożyć na talerzu, polać odrobiną powstałego podczas pieczenia sosu. 6. Podawać z kawałkiem cytryny. łosoś;oliwa z oliwek;ocet balsamiczny;tymianek;masło;pieprz

Rogaliki francuskie z gorgonzolą

1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż

Tarta z jabłkiem

1op. cista francuskiego (ja używam A.Blikle), 0.5 kg jabłek , 0.10 kg brązowego cukru, bita śmietana Rozmrozić ciasto francuskie, ułożyć na blaszce. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki, ułożyć rzędami na cieście. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 st.C. Wstawić ciasto do piekarnika i piec