używana kawasaki z 400

Paweł Boruta

Anatomia quada

Anatomia quada

Są prawdziwym przebojem naszych bezdroży. Nic dziwnego, bo jazda quadem daje niesamowity fun. Te wszechstronne pojazdy sprawdzają się też w sporcie i ciężkiej pracy.

10 motocyklowych hitów 2008 roku

Przedstawiam najciekawsze motocykle sezonu. Od potężnej, niemal 200-konnej Suzuki Hayabusy pędzącej 300 km/h, poprzez zwinną Yamahę R6, której niewielki silnik generuje moc wpędzającą w kompleksy niejednego posiadacza auta, a na klasycznie-nostalgicznym Moto Guzzi V7 z najstarszej w Europie fabryki motocykli kończąc. Każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie.

Kuleczki tatarowe z łososia

wędzony łosoś 400 gram,3 twarde ogórnki konserwowe - średniej wielkości,pieczarki marynowane - około 1 słoiczka,pół pęczka grubego szczypiorku,3 dymki od szczypiorku albo cała mała cebula Wszystkie składniki siekamy za pomocą blendera i mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą (szczypta tylko, bo

Kruszon

1.5 l wina musującego,100 ml likieru pomarańczowego,2 pomarańcze,1 cytryna,50 dag poziomek lub truskawek,10 dag cukru,400 ml wody gazowanej Cytrusy dokładnie wyszoruj, sparz wrzącą wodą, zetrzyj skórkę na drobnej tarce i wyciśnij sok. Truskawki (jeśli używasz mrożonych, musisz je najpierw

French pizza z niebieskim serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g pleśniowego niebieskiego sera Bleu d?Auvergne,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę

French pizza z twardym serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g młodego sera comte,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Curry z ciecierzycą

puszka 400 g, 1.5 szklanki pomidorów obranych i pokrojonych w kostkę lub z puszki, kilka łyżek jogurtu (niekoniecznie) Rozgrzać masło, dodać kumin i gorczycę, kolendrę i kurkumę, podsmażyć, aż nasiona zbrązowieją. Dodać cayenne, sól i cebulę, smażyć, aż będzie szklista, dodać ziemniaki. Zmniejszyć gaz