stek grill

Igor Nazaruk

Przepisy na męskie przekąski na mecz! Hamburger i stek z grilla

Przepisy na męskie przekąski na mecz! Hamburger i stek z grilla

Mundial rozgrzewa samcze instynkty, faceci są głodni emocji, ale też dobrego żarcia. Nie znam lepszego sposobu na kibicowanie niż z wiadrem zimnego piwa, stekami i burgerami z grilla

Grill w domu albo na balkonie? To możliwe!

Macie ochotę na grilla, ale co jeśli nie da się ruszyć z domu? Można zrobić ucztę na balkonie albo w środku? Oczywiście! Podpowiadamy jak!

Rożen, jakiego świat nie widział! Rewolucja w pieczeniu drobiu i grillowaniu

Zapach i smak drobiu pieczonego na rożnie jest nie do podrobienia. Nic dziwnego, że wielu ludzi decyduje się na zakup tego typu urządzeń do swoich kuchni, ale co tu dużo mówić - są kłopotliwe w użytkowaniu. Rożen ROTO-Q 360 może to zmienić!

Grille elektryczne - czym się różnią od patelni?

Grille elektryczne - czym się różnią od patelni?

pieczenia jest krótszy niż 25 minut (steki, szaszłyki, kiełbaski, warzywa). Produkty kładziesz na ruszcie do grillowania (nad rusztem, na którym żarzy się paliwo). Ciepło ogrzewa je bezpośrednio od dołu. Jeśli twój grill ma pokrywę, pamiętaj by wywietrzniki były otwarte w pokrywie i kotle. Produkty

Grille węglowe: 11 propozycji na idealny weekend

Grille węglowe: 11 propozycji na idealny weekend

Zalety: Łatwość uzyskania bardzo wysokiej temperatury, która umożliwi ci grillowanie np. steków lub większych kawałków mięsa. Poprzez dorzucanie drewnianych wiórków do węgla/brykietów możesz wzbogacać aromat potraw

Świeże ryby i owoce morza z dostawą do domu? Testujemy catering rybny od Portside

Świeże ryby i owoce morza z dostawą do domu? Testujemy catering rybny od Portside

podział na kategorie produktów. Oczywiście najliczniejszą kategorią są tu ryby i znajdziecie tutaj zarówno te morskie, jak i słodkowodne. Nie brakuje także owoców morza. W zasobach sklepu znajdziecie także garmażerkę rybną, a w niej steki i burgery w postaci przygotowanych płatów mięsa rybiego, rozmaite

Wszystko, co powinieneś wiedzieć o wołowinie

Wszystko, co powinieneś wiedzieć o wołowinie

wypłynęło za szybko przy pierwszym krojeniu. A co warty jest stek leżący w marynacie i ziołach, które akurat mamy w domu, wrzucony na grilla w sobotę do meczu?A.C.: Trzeba pamiętać, że jeśli wrzucimy kawałek mięsa do oleju i dodamy przyprawy, to nic to nie da, bo te aromaty do mięsa nie przejdą. Tak samo

Karp z pszeniczniakiem. Jak dobrać odpowiedni styl piwny do świątecznego dania? O foodpairingu rozmawiamy ze specjalistami

Karp z pszeniczniakiem. Jak dobrać odpowiedni styl piwny do świątecznego dania? O foodpairingu rozmawiamy ze specjalistami

serem pleśniowym, i z deserami czekoladowymi z dodatkiem wiśni. Wszystkie mocno palone piwa pasują też do steków podpieczonych na grillu. Takie komponowanie to doskonała zabawa, wiem to z własnego doświadczenia – przekonuje Marcin Chmielarz. A jakie piwo możemy podać do śledzia? I to jest wyzwanie

Samo mięcho

Samo mięcho

, Alamo Steakhouse, SomePlace Else (Sheraton). Może się wszakże zdarzyć, że ktoś uparty zapragnie przyrządzić prawdziwy amerykański stek na własnym grillu, we własnym polskim ogródku. Łatwo nie będzie, ale przecież nie ma rzeczy niemożliwych. Warunek - pełny portfel, bo takie

Podsumowujemy sezon grillowy w Polsce!

Podsumowujemy sezon grillowy w Polsce!

innych regionów. W konkursie przyznano 3 nagrody główne i 10 nagród drugiego stopnia. Na zwycięzców czekała impreza grillowa z udziałem ambasadora, natomiast autorzy wyróżnionych zgłoszeń otrzymali oryginalną drewnianą skrzynkę, w której znalazł się niezbędnik Mistrza Grilla i

Weekend na gazie

Weekend na gazie

Grill gazowy? Ot, mawiają, wymysł głupich Amerykanów. Może nie do końca zgadzałem się z tą opinią, w szczególności jeśli chodzi o sam epitet, ale grillom gazowym nie ufałem. Przecież w grillowaniu chodzi o wyjątkowy smak i aromat mięsa, o zapach dymu, o celebrowanie rozpalania

Dania z piwem w oscarowej roli głównej

Dania z piwem w oscarowej roli głównej

kompozycji, oczywiście z piwem w roli głównej: - lager - w tym przypadku świetnie sprawdzą się coraz popularniejsze w naszym kraju burgery (listę najlepszych burgerowni w Polsce znajdziesz TUTAJ ). Z lagerem zasmakuje ci również każdy stek

Czas na grill

Czas na grill

Co tu dużo gadać: oszaleliśmy na punkcie grilla. Przynajmniej raz w tygodniu, podczas weekendu spotykamy się ze znajomymi, by coś wrzucić na ruszt, posiedzieć, wypić, pogadać. Naszą polską przygodę z grillowaniem zaczynaliśmy oczywiście od ogniska i kiełbasek na patyku. Czy

Na ryby

Na ryby

oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Rozgrzej grill. W tym czasie umyj papryki i pokrój je na ćwiartki, usuwając nasionka. Posól i popieprz steki z tuńczyka. Na rozgrzanym ruszcie ułóż papryki, a po kilku minutach ryby. Grilluj razem 4-6 minut

Wina argentyńskie kontra chilijskie: Copa America w kieliszku

Wina argentyńskie kontra chilijskie: Copa America w kieliszku

zmieszane z zieloną papryką pojawiają się na początku. Później wychodzi odrobina powideł i suszonych owoców. W ustach pełne i pikantne. W sumie piecze jak kostka po nieudanym wślizgu, dzięki czemu nada się do solidnego steku albo ostrego gulaszu. Finca Flichman Syrah Roble 2013 Zapłacisz: 26,99 zł

Jaka dieta dla sportowca? Zaglądamy do talerza zawodowcom

Jaka dieta dla sportowca? Zaglądamy do talerza zawodowcom

: Cielęcina lub wołowina. Ewentualnie stek z grilla. Dużo warzyw. Czasem zupa, gdy trening jest ciężki. Przed kolacją : Owoce. Gdy trening jest ciężki, baton węglowodanowy. Kolacja : Makaron, spaghetii, risotto. Czasem kanapka. Łącznie najwyżej 1500 kalorii.

TOP 10: Cabernety ze sklepów internetowych do 40 zł

TOP 10: Cabernety ze sklepów internetowych do 40 zł

, aromaty ma iście południowe, ciepłe, i rządzi w nich słodki owoc czereśni, porzeczek, a w tle wije się mięta. W smaku niezła równowaga, owoc jest dość czysty, a faktura elegancka. Raczej do mięsiwa, nawet z grilla. fot. ANDRZEJ KRASOWSKI (montaż) 3 miejsce (ex aequo), 6,5 pkt. Finca el Origen , 2011

Zinfandel

Zinfandel

Rafanelli). Amerykański zinfandel świetnie komponuje się z amerykańskim jedzeniem. Pasuje do dań z grilla, m.in. do steków, także tych krwistych, oraz do burgerów i żeberek BBQ. Jest dobrym dodatkiem do mięs faszerowanych owocami lub duszonych w owocowym sosie oraz do pieczonego

Ziemia obiecana - kuchnia amerykańska

Ziemia obiecana - kuchnia amerykańska

Ten region nazywa się często spiżarnią Ameryki. W USA nie ma prostszej i bardziej sycącej kuchni. Pochodzące z tych stron zboże, mięso, warzywa oraz nabiał zapewniają bogactwo produktów. Surowy klimat i rolnicze tradycje wpływają na receptury i skład potraw. Kocha się tu wołowe i wieprzowe steki oraz

Praga - życiu pomaga

Praga - życiu pomaga

w XX wieku osobistości. Hemingway: befsztyk na grillu podlewany ginem; Harry Truman: stek z indyka przekładany po usmażeniu bryndzą i kwaśną śmietaną; Al Capone: pieczone udko kurczaka z papayą i ostrą salsą... Moja ulubiona przystawka (może być samodzielnym daniem) to sałatka Rudolfa Valentino

Jawa: w królestwie bakso, żółwi i wulkanów

Jawa: w królestwie bakso, żółwi i wulkanów

na zjedzenie pysznej ryby, która na grill trafiła wprost z morza. Ryby spróbuję nawet ja, choć tego mięsa nie uznaję, a w Wigilię zwykle urządzam głodówki protestacyjne. Rybka jest znakomita, zwłaszcza że stanowi miłą odmianę w naszej diecie. Przez dwa tygodnie odżywiamy się bowiem na zmianę trzema

Marynata na grilla do steków

2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka miodu, pieprz Wymieszaj składniki, włóż steki na co najmniej 3 godziny. sos sojowy;oliwa z oliwek;miód;pieprz;

Kanapki z grilla ze stekiem

: połączyć w misce wino, oliwę, czosnek i imbir. Włożyć rumsztyki do płytkiego ceramicznego lub szklanego naczynia. Zalać je marynatą, przykryć i marynować w temperaturze pokojowej przez 2-3 godziny lub przez noc w lodówce. Piec cebulę na delikatnie naoliwionym talerzu do grilla lub lekko natłuszczonej

Stek z ananasem

pokrój w plastry i również upiecz na grillu. Stek podawaj z ananasem. ananas;sos sojowy;sok ananasowy;olej sezamowy;miód;

Łosoś z grilla

3 łyżeczki ciemnego brązowego cukru, 4 łyżeczki musztardy Dijon, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka octu ryżowego, 2 steki z łososia (200-220 gramów każdy) Rozgrzać grill. Zmieszać cukier, musztardę i sos sojowy w średniej miseczce. 1 łyżkę tej marynaty połączyć z octem ryżowym w małej miseczce i

Antrykot z grilla

steki z antrykotu,musztarda,oliwa,pieprz,sól Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso skropić oliwą, natrzeć musztardą, a następnie odstawić do lodówki na kilka godzin. Zamarynowaną wołowinę obsmażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej, doprawiając podczas smażenia solą i pieprzem, a