stek argentyński przepis

phz

Kuchnia: sześć sposobów na wołowinę

Kuchnia: sześć sposobów na wołowinę

Prawdziwy mięsożerca zje pierś z indyka przygotowaną przez żonę i kotlet schabowy podany przez teściową. Zje, bo jest kulturalny. Ale marzy o solidnym kawałku porządnego mięsa, w sam raz wypieczonym, w który mógłby wbić kły. Marzy o solidnym kawałku wołowiny. (Uspokajamy, mamy też przepisy dla tych, co za stekami nie przepadają)

Marynowany rostbef argentyński

Przepis dla 4 osób:, 800 g oczyszczonego rostbefu argentyńskiego (4 plastry), 1 pęczek rukoli, 1/2 główki sałaty lodowej, 1 łyżka małych kaparów, kilka posiekanych listków bazylii, 1 łyżka prażonych orzeszków piniowych, 3 łyżki tartego parmezanu, 4 suszone pomidory, Marynata:, 1/2

Przepis blogera - Marynowane steki wołowe z sosem BBQ, puree z ziemniaków, zielonym groszkiem i pomidorami:

Składniki na steki:,4 steki wołowe po ok. 150-200,po 2 długie plastry wędzonego boczku na 1 stek (8 sztuk),2 łyżki oleju z czosnkiem oraz pomidorami i bazylią,2 łyżki ostrej musztardy,1 łyżka miodu,sól gruboziarnista,mieszanka pieprzów,Składniki na puree ziemniaczane:,8 ziemniaków,2 łyżki masła,1

Grillowany stek z tuńczyka ze szpinakiem duszonym w białym winie

stek z tuńczyka 180g, oliwa z oliwek 20ml, sos sojowy jasny 10ml, ocet balsamiczny 10ml, miód 20ml, pieprz młotkowany do smaku, młode liście szpinaku 150g, białe wino 20ml, sól morska Z oliwy, octu balsamicznego, sosu sojowego, miodu i młotkowanego pieprzu sporządzić marynatę, włożyć stek z

Kulki sushi z rybą maślaną, łososiem i tuńczykiem

250 g ryżu do sushi, po 4 dag ryby maślanej, filetu z łososia bez ości oraz steku z tuńczyka Gotujemy ryż i robimy zaprawę do sushi, jak w przepisie na sushi z pieczonym łososiem. Ryby kroimy na cienkie plasterki. Następnie formujemy kulki z ryżu i na górze każdej z nich przylepiamy rybę. Pod rybę

Antrykot z grilla

steki z antrykotu,musztarda,oliwa,pieprz,sól Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso skropić oliwą, natrzeć musztardą, a następnie odstawić do lodówki na kilka godzin. Zamarynowaną wołowinę obsmażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej, doprawiając podczas smażenia solą i pieprzem, a