sposoby składania poszetki

Magdalena Rosłaniec

Eleganckie męskie poszetki - co nowego?

Eleganckie męskie poszetki - co nowego?

Poszetki są wciągające. Każdy, kto choć raz poczuje dumę z efektownie dobranej do reszty stroju chusteczki, nie będzie chciał przestać. Zwłaszcza że co sezon pojawiają się setki ciekawych wzorów. Zmienia się również sposób ich noszenia.

100 zasad idealnego garnituru - część 2

Druga część zbioru zasad, do których warto się stosować, jeśli chce się dobrze wyglądać w garniturze (i nie tylko).

Akademia stylu: jak złożyć poszetkę

Oficjalna moda męska to zbiór twardych zasad. Ich znajomość to podstawa elegancji i klasy, a nieznajomość - ryzyko obciachu. Akademia stylu to cykl, w którym przypomnimy najważniejsze przykazania dresscode'u i dzielimy się sprawdzonymi radami.

Elegancka moda męska - dżentelmenie zabyśnij w 2016 roku

Elegancka moda męska - dżentelmenie zabyśnij w 2016 roku

praktyczną - panowie używali poszetki do czyszczenia zabrudzonej marynarki lub nawet butów. Dziś ta niewielka chusteczka noszona jest wyłącznie dla ozdoby. Nie ma jedynie słusznych sposobów składania poszetki - wszystkie metody są dobre. Grunt, by efekt końcowy był... ciekawy. Bo poszetka to nie tylko modny

Piersi z kurczaka z mozarellą i suszonymi pomidorami

2 pojedyncze piersi z kurczaka, mały słoiczek suszonych pomidorów, pół kulki mozzarelli, olej do smażenia, sól i pieprz Sos:, mały por, 3 łyżki śmietany, olej do smażenia, curry, sól i pieprz Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy z obu stron. Faszerujemy w tej sposób, że na

Casadia

woda odparuje - wtedy jest gotowe. Na suchą patelnię kładziemy tortillę, posypujemy na całości startym żółtym serem. Na połowę tortilli kładziemy mięso, na mięso ponownie starty ser. Wstawimy na gaz/płytę. Mój sposób przygotowania wygląda następująco: z racji tego, że mam płytę nagrzewam ją i wtedy

Kremówki

cienkimi bokami ciasta podstawowego, składając to ciasto w kopertę. Rozwałkowujemy na placek grubości 1,5-2 cm pamiętając, by toczyć wałek w jednym kierunku, najlepiej od siebie na zewnątrz. Składamy rozwałkowany placek na trzy, potem jeszcze na pół, zawijamy go w ściereczkę i na 20 minut wkładamy do

Pizzerinki z ciasta francuskiego z pesto, pomidorami, szynką parmeńską i serem mozzarella

godziny. Ciasto wyjąć z lodówki, obrócić o 90°, rozwałkować na prostokąt. Złożyć na 3 części i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. W ten sposób, tocząc wałek w jednym kierunku, rozwałkowywać i składać ciasto 6 razy, za każdym razem wstawiając je do lodówki na 2 godziny. Po każdym schłodzeniu ciasto

Żurek Biesiadny

na co dzień jadło się skromne i tanie. Jak podaje moja wiekowa już ciotka ze śląskiej wsi, żurek gotowało się często, a składał się on z wywaru na kościach, cebuli, kwasu z mąki żytniej i czasem mleka lub kwaśnej śmietany. Żur jadano jednak także od święta. Wtedy zupę gotowało się ba bogato. W domu