cagiva river 500 moc
cagiva river 500 moc
Barka River Club
Restauracja Barka River Club znajduje się na pokładzie barki, która oferuje dania polskie, europejskie oraz rybne. zachodniopomorskie Szczecin Bulwar Piastowski 70-500
Kandyzowany imbir
500 g korzenia imbiru, 800 g cukru, 1 l wody, szczypta soli Imbir obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Plasterki nie mogą być zbyt cienkie, więc najlepiej użyć bardzo ostrego noża (uwaga na palce!). W rondlu o grubym dnie (najlepiej dużym) układamy plasterki imbiru i zalewamy je wodą
Absolutnie aksamitny sernik ryżowy prosto z Jamajki
Spód:,60 g herbatników pełnoziarnistych,1 szklanka migdałów,1/4 szklanki cukru,50 g roztopionego masła,Masa sernikowa:,2 szklanki ugotowanego ryżu,1 1/2 szklanki śmietany 30 %,90 g roztopionego masła,500 g sera ricotta,500 g twarogu sernikowego,1 1/2 szklanki cukru,4 duże jaja,1/4 szklanki rumu,1
Sernik marmurkowy z czekoladą i na spodzie brownie
Składniki na spód brownie:,50 g masła,40 g gorzkiej czekolady - połamanej na drobne kawałki,pół szklanki drobnego cukru do wypieków,1 duże jajko w temperaturze pokojowej,1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,50 g mąki pszennej,Składniki na masę serową:,500 g twarogu półtłustego lub tłustego - zmielonego