jak długo zapuszczać włosy

Magdalena Kacalak

Najmodniejsze męskie fryzury na lato 2014

Najmodniejsze męskie fryzury na lato 2014

Moda w męskich fryzurach nie zmienia się aż tak często jak w damskich, jednak uważne oko wychwyci nieznaczne zmiany, które zadecydują o tym, czy będziesz w tym sezonie na topie czy passé.

Gdy cię fryzjer z nożycami gania...

...to nie ma się czego bać, bo dobrze dobrana do kształtu twarzy fryzura podkreśli to, co w rysach interesujące, a odwróci uwagę od niedoskonałości. Wykreowana nożyczkami dobrego fryzjera może zmienić twój image.

Gdy cię fryzjer z nożycami gania...

...to nie ma się czego bać, bo dobrze dobrana do kształtu twarzy fryzura podkreśli to, co w rysach interesujące, a odwróci uwagę od niedoskonałości. Wykreowana nożyczkami dobrego fryzjera może zmienić twój image.

Zarost: wąsy dla twardzieli

Zarost: wąsy dla twardzieli

zaczniesz się zastanawiać, co począć ze zwisającymi z twarzy włosami. Ram Singh Chauhan najpierw zawieszał sobie koniuszki wąsów za uszami, potem owijał je wokół karku. Długie wąsy mogą też przeszkadzać w spaniu. Jeśli ogarną cię wątpliwości, znów sięgnij do amerykańskich mądrości. "No pain..." 5

Walki rycerskie: na smoka, po księżniczkę!

Walki rycerskie: na smoka, po księżniczkę!

stojąca na wzgórzu łuczniczka. Kaskada rudych włosów, zielona suknia. Po prostu żywa kopia Meridy Walecznej. Dziewczyna zwraca zresztą nie tylko moją uwagę - jak spod ziemi wyrasta przy niej Albert i jak to fotograf, od razu celuje w nią obiektywem aparatu. On mierzy w Meridę, a w 

Najciekawsze samochody 2011

Najciekawsze samochody 2011

prototypu. Należy mu wierzyć. Po prezentacji prototypu Astry GTC trzeciej generacji motoryzacyjny guru Jeremy Clarkson nie uwierzył, że wersja seryjna będzie podobna do koncepcyjnej. Zarzekał się, że prędzej zje swoje włosy, więc potem na antenie zaserwowano mu omlet z jego własnym zarostem. Premiera

Pikantny chutney marchwiowy

1 i 1/4 kg marchwi utartej na długie cienkie paski, kawałek imbiru wielkości kciuka pokrojony w zapałkę, 250 ml białego octu winnego, 2 cytryny (skórka i sok), 150 ml wody, 400 g cukru białego lub jasnego brązowego, 4 łyżki miodu, 2 łyżki świeżo zmielonych nasion kolendry, 1 łyżka soli, 3