jak długo zapuszczać włosy
Najmodniejsze męskie fryzury na lato 2014
Moda w męskich fryzurach nie zmienia się aż tak często jak w damskich, jednak uważne oko wychwyci nieznaczne zmiany, które zadecydują o tym, czy będziesz w tym sezonie na topie czy passé.
Został modelem przed pięćdziesiątką. O swoich początkach w branży opowiada Dariusz Zalewski
Pracę w branży mody i reklamy zdobył w wyniku wkręcenia przez bliskich, którzy przesłali jego zdjęcia do agencji. Był wtedy przed pięćdziesiątką. Z początku ukrywał swoje nowe zajęcie przed rodziną. Teraz byłoby mu zdecydowanie trudniej, bo jego twarz patrzy na nas z billboardów w centrach handlowych, pojawia się w reklamach telewizyjnych, magazynach i katalogach. Poznajcie Dariusza Zalewskiego!
Gdy cię fryzjer z nożycami gania...
...to nie ma się czego bać, bo dobrze dobrana do kształtu twarzy fryzura podkreśli to, co w rysach interesujące, a odwróci uwagę od niedoskonałości. Wykreowana nożyczkami dobrego fryzjera może zmienić twój image.
Zarost: wąsy dla twardzieli
, będziesz czuł swędzenie. Potem zaczniesz się zastanawiać, co począć ze zwisającymi z twarzy włosami. Ram Singh Chauhan najpierw zawieszał sobie koniuszki wąsów za uszami, potem owijał je wokół karku. Długie wąsy mogą też przeszkadzać w spaniu. Jeśli ogarną cię wątpliwości, znów
Walki rycerskie: na smoka, po księżniczkę!
stojąca na wzgórzu łuczniczka. Kaskada rudych włosów, zielona suknia. Po prostu żywa kopia Meridy Walecznej. Dziewczyna zwraca zresztą nie tylko moją uwagę - jak spod ziemi wyrasta przy niej Albert i jak to fotograf, od razu celuje w nią obiektywem aparatu. On mierzy w Meridę, a w 
Najciekawsze samochody 2011
prototypu. Należy mu wierzyć. Po prezentacji prototypu Astry GTC trzeciej generacji motoryzacyjny guru Jeremy Clarkson nie uwierzył, że wersja seryjna będzie podobna do koncepcyjnej. Zarzekał się, że prędzej zje swoje włosy, więc potem na antenie zaserwowano mu omlet z jego własnym zarostem. Premiera
jak długo zapuszczać włosy
Pikantny chutney marchwiowy
1 i 1/4 kg marchwi utartej na długie cienkie paski, kawałek imbiru wielkości kciuka pokrojony w zapałkę, 250 ml białego octu winnego, 2 cytryny (skórka i sok), 150 ml wody, 400 g cukru białego lub jasnego brązowego, 4 łyżki miodu, 2 łyżki świeżo zmielonych nasion kolendry, 1 łyżka soli, 3