ives st. laurent top 10
ives st. laurent top 10
Jagły z sosem serowym
możesz podać od razu albo zapiec przez 10 minut w temp. 200 st. C na złoty kolor. groszek;bekon;boczek wędzony;cebula;bulion;kasza;serek topiony;
Zupa selerowo-porowa z grzankami
, ułóż na blasze, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz, aż się lekko zezłocą. Następnie ułóż na nich plasterki sera i piecz jeszcze kilka minut, aż ser zacznie się topić. Przed podaniem do każdego talerza włóż gotową grzankę i wokół dolej zupę. bulion;masło;seler naciowy;por;pieprz
Polędwiczki w boczku z sosem śliwkowym - przepis blogera
2 polędwiczki wieprzowe,10-12 plastrów wędzonego boczku,2-3 łyżki masła,ew. pikantna musztarda,sól,pieprz,sos śliwkowy:, ok. 10 dag suszonych śliwek kalifornijskich,1 cebula,2 łyżki masła,1 szkl. bulionu warzywnego,pieprz,sól,ew. ząbek czosnku Polędwiczki płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem
Makowiec zawijany
masę makową. Zwijamy. Podwijamy pod spód końce i brzegi. 8. Kładziemy my na blasze wysmarowanej masłem i posypanej mąką. 9. Odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. 10. Pieczemy w temperaturze 180 st. przez 45 minut. mąka;cukier;masło;żółtka;jajko;mleko;drożdże;cukier waniliowy;białka;jajko;masło