ekstra urlop złote piaski

Bitki w sosie grzybowym z kaszą gryczaną

Bitki w sosie grzybowym:, 1/2 kg mięsa wołowego ekstra lub zrazowego, 1 garść (ok. 30 g) suszonych grzybów, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 listki laurowe, 3 ziela angielskie, 3 ziarenka pieprzu, mąka do panierki, 50 g masła, 4 łyżki oleju Kasza gryczana:, 1 szklanka kaszy gryczanej, 2

Kruche ciasteczka z migdałem - przepis blogera

250g mąki pszennej,80g masła,1 jajko,50g cukru,pół łyżeczki proszku do pieczenia,1 łyżka kwaśnej śmietany,50g migdałów,Dodatkowo: 1 białko Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, i masło posiekać na drobny piasek. Dodać resztę składników i szybko zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto. Gotowe schładzać

Ciasteczka jogurtowe z cynamonem

pieczenia, sól, cynamon i sodę oczyszczoną. Dodaj pokrojone w kostkę masło i rozetrzyj palcami, tak aby przypominało mokry piasek. W mniejszej misce roztrzep jajko z jogurtem i wlej do suchych składników. Z ciasta ukształtuj kulę, przełóż je na wysypaną mąką stolnicę, zagnieć i rozwałkuj na grubość około

Perliczka duszona w piwie

., kilka gałązek świeżego tymianku, sól morska, grubo mielony czarny pieprz dla 4 osób Smardze namocz w 300 ml letniej wody, odstaw na 1,5 godziny. Wodę pozostałą z moczenia grzybów przelej przez gazę, aby usunąć piasek, a grzyby umyj dokładnie pod bieżącą wodą. Udka z perliczki oprósz solą i pieprzem

Śledź w suszonych grzybach z sałatką z białych jarzyn

4 płaty solonego śledzia (odsolone), 100 g korzenia selera pokrojonego w drobną kostkę, 100 g białej części pora pokrojonego w drobną kostkę, 100 g korzenia pietruszki pokrojonego w drobną kostkę, 100 g jabłka (np. złota reneta) pokrojonego w drobną kostkę, 3 łyżki siekanej natki pietruszki