jałowiec ferie letnie gdzie znaleźć

Potrawka z sarny

60 dag udźca sarny (bez kości), 12 dag suszonych moreli, 1 cebula, 3-4 łyżki oleju, 1 łyżka mąki, 2 szklanki bulionu warzywnego, 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina, 8 ziaren czarnego pieprzu, 10 jagód jałowca, sól, 5 małych okrągłych chlebków (po 1 na osobę) Marynata:, 1 marchewka, 1 cebula

Królik z czosnkowym flanem

2 główki czosnku, 1 królik pokrojony na porcje, 1 litr oliwy, 40 ml śmietany, 2 łyżki masła, 5 jajek, 25 g startego parmezanu,2 liście laurowe, 2 gałązki rozmarynu, suszony tymianek,10 ziaren czarnego pieprzu, 1 łyżka zmielonego zielonego pieprzu,10 jagód jałowca, 1 łyżka czerwonego pieprzu, sól

Strucle z białym makiem

roztrzepanym jajkiem. Nałożyć na każdy placek połowę masy makowej, rozłożyć równo na całej powierzchni, pozostawiając dookoła ok 2 cm margines. Zwinąć strucle i zawinąć niezbyt ściśle w papier do pieczenia (pozostawiając miejsce na podrośnięcie a krawędź arkusza powinna znaleźć się pod spodem ciasta). Tak

Chleb sodowy i gar pełen pyszności, wszystko na irlandzką nutę!

chrupiącą skórką. To także najprostszy chleb jeśli chodzi o przygotowanie, nie dodaje się do niego drożdży, ciasto nie musi rosnąć. Jest pyszny, a co najważniejsze bez całej masy spulchniaczy i innego świństwa, które można znaleźć w chlebie ze sklepu. Składniki łączymy w misce. Powinno powstać luźne, ale