używany honda xl 250

Zx LLL

10 motocyklowych hitów 2008 roku

10 motocyklowych hitów 2008 roku

Przedstawiam najciekawsze motocykle sezonu. Od potężnej, niemal 200-konnej Suzuki Hayabusy pędzącej 300 km/h, poprzez zwinną Yamahę R6, której niewielki silnik generuje moc wpędzającą w kompleksy niejednego posiadacza auta, a na klasycznie-nostalgicznym Moto Guzzi V7 z najstarszej w Europie fabryki motocykli kończąc. Każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie.

Czekoladowe brownie

250 g gorzkiej czekolady,280 g masła,250 g drobnego cukru,75 g mąki,3 jaja,1/2 szklanki wody,75 g orzechów włoskich Orzechy posiekaj. Czekoladę połam na małe kawałki. Masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem, gdy ten się rozpuści, dodaj czekoladę, a następnie masło. Składniki

Focaccia z rozmarynem

250 g gotowej mieszanki mąki z drożdżami lub 250 g mąki pszennej tipo 00 (lub 550) i 1 płaska łyżeczka suchych drożdży,130-150 ml ciepłej wody,1 płaska łyżeczka soli,oliwa,4-5 gałązek rozmarynu Mąkę przesiej, dodaj drożdże, sól, 3 łyżki oliwy oraz 130 ml wody. Wyrób elastyczne i gładkie ciasto

Placuszki z kaszy gryczanej

250 g palonej kaszy gryczanej, 1 cebula, 100 g oscypka lub gołki (wędzonego sera z mleka krowiego), 3 jajka, łyżka mąki, sól, pieprz Kaszę ugotować na sypko w wodzie lub bulionie. Ostudzić. Cebulę zetrzeć na tarce ziemniaczanej i dodać do zimnej kaszy. Całość wymieszać z jajkami, serem pokrojonym

French pizza z niebieskim serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g pleśniowego niebieskiego sera Bleu d?Auvergne,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę

French pizza z twardym serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g młodego sera comte,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia