używany honda st 1300
używany honda st 1300
Rogaliki francuskie z gorgonzolą
1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż
Purée z dyni
1.5 kg dyni Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Dynię przekroić. Ułożyć połówki na blaszce. Piec, aż będzie miękka (50-60 min). Wyjąć z pieca, ostudzić. Łyżką zeskrobać pestki, miąższ oddzielić od skóry. Zmiksować, najlepiej w malakserze, na purée (1 minuta). Podawać z białym mięsem zamiast ziemniaków
Tort Pavlova
okręgu, łyżką kształtując finezyjne fale. Możesz na papierze wcześniej narysować okrąg takiej wielkości, jakiej mniej więcej chcesz mieć deser, pamiętając, że beza urośnie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C i po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 120 st. C. Bezę piecz 1 godzinę 50 minut
Tort Pavlova
formie dużego okręgu, łyżką kształtując finezyjne fale. Możesz na papierze wcześniej narysować okrąg takiej wielkości, jakiej mniej więcej chcesz mieć deser, pamiętając, że beza urośnie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C i po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 120 st. C. Bezę piecz 1
Ciasto bananowe
rozgnieć banany, dodaj cukier i wymieszaj. Następnie dodawaj mąkę, jajko i masło. Wymieszaj wszystko (masa nie będzie jednolita - widać będzie wyraźnie grudki bananów). Ciasto przełóż do keksówki natłuszczonej masłem i wysypanej mąką (nie trzeba tego robić, jeśli używasz foremki silikonowej lub teflonowej