gdzie znaleźć najlepsze dziane marynarki

Anna Konieczyńska

Jak poderwać dziewczynę na Tinderze?

Jak poderwać dziewczynę na Tinderze?

Faceci na Tinderze chcą przygodnego seksu, a Polki szukają tam tylko związków - tak twierdzi wielu użytkowników. To nie do końca prawda. Kobiety byłyby bardziej skłonne do flirtów, ale psujemy wszystko sztampowym podejściem, tandetnymi zaczepkami i brakiem szczerości.

Radek Kotarski - wywiad z "Logo"

Internauci znają go z programu Polimaty, telewidzowie kojarzą jego "Podróże z historią", a czytelnicy książkę "Włam się do mózgu", którą sam wydał. Wszystkim zaś wyskakuje z lodówki jako "pan z reklamy banku". Ma tupet? Szczęście? A może działa bezbłędnie, niczym bohater serialu "Magnum"?

Jan Wieczorkowski

Z markowymi ciuchami jest raczej na bakier. Z drogim zegarkiem czeka do czterdziestki. Niespełniony skateboardzista. Spełniony aktor.

Zobacz wideo

Piwo: królewska pinta w londyńskim pubie

Piwo: królewska pinta w londyńskim pubie

wycieczki wpisana jest wizyta w tradycyjnym angielskim pubie, gdzie koniecznie zamówić trzeba "half pint", ewentualnie "pint" piwa (jedna pinta imperialna lub królewska to nieco ponad pół litra), a jeśli jeszcze nic nie jedliśmy - słynnego "english breakfast". To zaś wbrew

Restauracja Pałacu Czarny Las

Restauracja Pałacu Czarny Las działa przy czterogwiazdkowym Hotelu Pałac Czarny Las, oferując najlepszą kuchnię dla gości hotelowych i nie tylko. małopolskie Woźniki Czarny Las 8 42-289

Pizzeria Sekret

Pizzerię Sekret znaleźć można w Celestynowie, 10 kilometrów od Otwocka, przy głównej ulicy, gdzie działa od 2001 roku. Pizzeria Sekret to typowa pizzeria serwująca ... mazowieckie Celestynów Otwocka 11 05-430

Łososiowy rosół z nutką pieczonego kurczaka i grzybami

przez drobne sito (ale nie studzimy całkiem, tłuszcz nie może zastygnąć, bo zostanie na sitku zamiast znaleźć się w wywarze). Kroimy marchewkę i seler naciowy w drobne talarki, dorzucamy do przecedzonego bulionu, ewentualnie doprawiamy. Wstawiamy na gaz celem ponownego zagotowania. W osolonym wrzątku

Gęś zatorska z sałatką fasolowo-kapuścianą

, podobnie białą cebulę. Mieszamy ziemniaki, cebulę, kapustę oraz fasolę. Dodajemy hojnie pieprzu i wreszcie - sekret wybornego smaku! - zalewamy gorącym tłuszczem z gęsi tak obficie, żeby aż ociekała. Serwujemy ptaka obłożonego sałatką na półmisku. Jest to najlepsze połączenie, jakie znają ludzkie dzieje