czerwona skora po goleniu

Zobacz wideo

Duszona goleń jagnięca

2 golenie jagnięce, 3 marchewki, cebula, czosnek,por, tymianek, rozmaryn, liść laurowy, 500 ml czerwonego wina, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, młode ziemniaki, sól, pieprz Posolone golenie obsmażyć na patelni z obu stron na złoty kolor. Do dużego garnka wrzucić warzywa wraz z ziołami i

Kwartet sezamu, papryki, czosnku i pomidorów

Paczuszka sezamu,2 zabki czosnku,pomidor,papryka swieza czerwona,sol,pieprz,pietruszka,ziola prowansalskie,olej sezamowy,olej slonecznikowy,koncentrat pomidorowy Umyc papryke usunac nasiona i biale czesci z wewnatrz,skroic w kostke,sparzyc pomidora,obrac ze skory i pokroic w kostke.Polaczyc ze soba

Podchmielony boczek pieczony

owoce namoczyć w wódce zmieszanej z 1/8 l wody. Mięso wymyć osuszyć ściereczka skore boczku naciąć ostrym nożem prowadząc proste linie w odległości 1 cm od siebie. Mięso wewnątrz osolić i popieprzyć również w skórkę wetrzeć spora ilość soli. Owoce osączyć wymieszać z majerankiem i wypełnić nimi

Osso buco

2 opakowania po 2 sztuki (w sumie ok. 1 i 1/2 kg) goleni wołowej przekrojonej w poprzek, z kością,1 szklanka (250 ml) bulionu wołowego,1 marchewka,1 duża cebula,1 łodyga selera naciowego,2 łyżki masła,1 łyżka oliwy,2 ząbki czosnku,1 puszka (400 g) pomidorów,kilka gałązek bazylii,kilka gałązek