używany honda cr 500

Mazurek z jabłkami i creme caramel façon speculoos

Na kruchy spód:, 75 g zmielonych migdałów, 40 g cukru pudru, 60 g masła, 90 g mąki, &; 189; łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany (około 30 g), 1 żółtko, Na cr&; 232;me caramel:, 125 g drobnego cukru, 35 g solonego zimnego masła, 200 ml śmietanki 36 %, &; 189; łyżeczki

Klopsiki z solonego dorsza (Pasteis de bacalhau )

500 g środkowej części solonego dorsza (możesz go zastąpić świeżą tuszką dorsza),500 g małych ziemniaków,1 duża cebula,4 łyżki posiekanej natki pietruszki,3 jajka,oliwa lub olej do głębokiego smażenia,do podania gotowy sos piri-piri lub ostry sos chili,sól,świeżo mielony pieprz albo chili mielone

Klopsiki z solonego dorsza (Pasteis de bacalhau )

500 g środkowej części solonego dorsza (możesz go zastąpić świeżą tuszką dorsza),500 g małych ziemniaków,1 duża cebula,4 łyżki posiekanej natki pietruszki,3 jajka,oliwa lub olej do głębokiego smażenia,do podania gotowy sos piri-piri lub ostry sos chili,sól,świeżo mielony pieprz albo chili mielone

Deser bezowy z owocami (Eton Mess)

4 duże bezy (lub 8 mniejszych), 500 ml śmietanki 30 proc., 50 dag mieszanych owoców leśnych (poza sezonem używam mrożonej mieszanki kompotowej), cukier Zimną śmietankę ubij, samą lub z dodatkiem cukru, jeśli wolisz, bezy pokrusz. Owoce przełóż do miseczki i delikatnie rozgnieć widelcem. Jeśli są

Deser bezowy z owocami (Eton Mess)

4 duże bezy (lub 8 mniejszych),500 ml śmietanki 30 proc.,50 dag mieszanych owoców leśnych (poza sezonem używam mrożonej mieszanki kompotowej) cukier Zimną śmietankę ubij, samą lub z dodatkiem cukru, jeśli wolisz, bezy pokrusz. Owoce przełóż do miseczki i delikatnie rozgnieć widelcem. Jeśli są