ducati st 4 s opony

Zobacz wideo

Grzanki z burakiem, botwinką i białym serem

4 duże pajdy prawdziwego wiejskiego chleba np. Agnieszki Gajdy,2 podłużne buraki,1 mały mały pęczek drobnych listków botwinki,100 g białego sera, np. od S. Ziembińskiego,1 garść orzechów laskowych,1 ząbek czosnku,olej rzepakowy tłoczony na zimno np. z Góry św. Wawrzyńca,sól,pieprz Buraki umyj

Tort czekoladowy z konfiturą śliwkową i śliwowicą

rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez 10-12 minut. Przygotuj mus: Pokruszoną czekoladę zalej gorącym mlekiem, wymieszaj, aż czekolada się rozpuści. Schłodź masę do ok. 30 s. C i wymieszaj z ubitą śmietaną. Mus wyłóż na upieczony spód bezowy, na wierzch dodaj konfiturę śliwkową wymieszaną ze śliwowicą

Popovers

3 jajka, 1 i 1/2 szklanki mleka, 1 szklanka plus 2 łyżki maki orkiszowej pełnoziarnistej, 1/2 szklanki maki pszennej zwykłej, 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżki stopionego masła, Wielbiciele ziół mogą dodać do masy:, 1 łyżeczkę suszonej

Chrust

jeszcze zrobić podłużne nacięcie długości ok. 3 cm, przez które trzeba przeciągnąć jeden koniec paska. * Smalec włożyć do dużego, ciężkiego rondla i rozgrzać do temperatury 180 st. C. (Niewielka kostka niezbyt świeżego chleba wrzucona na tłuszcz o tej temperaturze zbrązowieje w ciągu 45-50 s). Faworki