używany bmw r 80

Martin Śliwa

Po MINI też Syrena, Warszawa i Polonez! Powrót motoryzacyjnych legend

Po MINI też Syrena, Warszawa i Polonez! Powrót motoryzacyjnych legend

Lubimy sentymenty i wspomnienia z dzieciństwa. W zależności od daty naszych urodzin wspominamy saturatory, oranżadę albo colę. A to, co było kiedyś hitem, można sprzedać również dzisiaj, tyle że w nowszej, dopasowanej formie. Dotyczy to oczywiście również motoryzacji.

Millenialsi - pokolenie pożyczania

Sól od sąsiadki, pompkę od kumpla, pieniądze od rodziców - dawniej pożyczaliśmy i chętnie, i często. Nadal to robimy, ale limity już nie istnieją. Supergarnitur, zamek, wypasiona bryka? Żaden problem. Przy okazji oszczędzamy, a nawet zarabiamy, udostępniający innym to, co mamy.

Top 10: najwybitniejsi projektanci samochodów

Bez nich motoryzacja byłaby nudna jak flaki z olejem. Przed wami nasza ulubiona dziesiątka najwybitniejszych konstruktorów i projektantów samochodów.

Barn find, czyli Święty Graal z szopy

Barn find, czyli Święty Graal z szopy

to wersje 520i, ale wśród zakurzonych „beemek” stało też kilka mocniejszych aut (525i). Jak nowe-stare bmw trafiły do hali, w której kiedyś produkowano traktory? W 1994 r. stojący u progu bankructwa hiszpański diler BMW wyprzedawał samochody po okazyjnej cenie. Bułgarski

10 x rajdowi mistrzowie

10 x rajdowi mistrzowie

mistrz Polski. Jego przygoda ze sportem zaczęła się od lekkiej atletyki - jako młody chłopak trenował rzut oszczepem (rekord życiowy 55,65 m). Pierwszy start "Sobka" to rajd Kraków-Ojców w 1952 r. za kierownicą bmw 320. Pilotem była Ewa Goworowska, która wkrótce została jego żoną, a później

10 x  rajdowi mistrzowie

10 x rajdowi mistrzowie

mistrz Polski. Jego przygoda ze sportem zaczęła się od lekkiej atletyki - jako młody chłopak trenował rzut oszczepem (rekord życiowy 55,65 m). Pierwszy start "Sobka" to rajd Kraków-Ojców w 1952 r. za kierownicą bmw 320. Pilotem była Ewa Goworowska, która wkrótce została jego żoną, a później

San Marco

Prawdziwa wenecka restauracja w sercu Gdańska, prowadzona przez włoskiego szefa kuchni, Michele Striato. Jako ambasador kulinarny Wenecji w naszej restauracji używamy tylko oryginalnych włoskich produktów! pomorskie Gdańsk Długa 4 80-827

Groszek duszony w białym winie

1/2 kg świeżego, łuskanego groszku, kawałek szynki (gotowanej albo surowej ok. 100 g najlepiej 2-3 grube plastry z tłuszczykiem - równie dobrze może być boczek), 1 szalotka, 2 łyżki posiekanej natki, 3 łyżki masła, 1/2-3/4 szklanki białego wina, sól i świeżo zmielony czarny pieprz Obraną, opłukaną

Rogaliki francuskie z gorgonzolą

1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż

Tartaletki

1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 obrane gruszki lub 2 jabłka pokrojone w plasterki, 50 g cukru, szczypta cynamonu, 2 żółtka, 80 g marmolady z moreli, lody waniliowe - 1 kulka na osobę Rozwałkuj ciasto (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je przed użyciem). Posmaruj żółtkiem, ułóż na nich

Sałatka z radicchio, rukoli, melona i świeżego ogórka z mozzarellą

1 główka sałaty radicchio,1 opakowanie (100 g) rukoli,1 opakowanie (220 g) mozzarelli,1/2 melona,1 ogórek,80 ml oliwy extra vergine (z pierwszego tłoczenia),20 ml octu balsamicznego,sól Radicchio rozdziel na listki, obydwie sałaty umyj i osusz. Ogórka umyj i pokrój w średniej grubości plasterki