używany bmw r 45

ZLLL

Era crossovera

Era crossovera

Crossover to coś, co łączy w sobie różne, często przeciwstawne cechy. Jak symfoniczny rock albo kapitalizm w komunistycznych Chinach. W motoryzacji to słowo zrobiło zawrotną karierę. Warto więc sprawdzić, co się kryje pod tą nazwą w przypadku samochodów.

Katarzyna Rimpler Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe P A R K

Restauracje opolskie Opole Tadeusza Kościuszki 31/1a 45-062

Groszek duszony w białym winie

1/2 kg świeżego, łuskanego groszku, kawałek szynki (gotowanej albo surowej ok. 100 g najlepiej 2-3 grube plastry z tłuszczykiem - równie dobrze może być boczek), 1 szalotka, 2 łyżki posiekanej natki, 3 łyżki masła, 1/2-3/4 szklanki białego wina, sól i świeżo zmielony czarny pieprz Obraną, opłukaną

Pieróg wołowy

Ciasto: 50 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 20 dag masła, 1/2 łyżeczki soli Farsz:, 1 ziemniak, 15 dag kalarepki, 45 dag wołowiny, 2 łyżki posiekanej natki, 4 dag masła, 1 jajko Pierogi drożdżowe to klasyka rosyjskiej kuchni. Obecnie coraz częściej piecze się je w cieście kruchym lub

Clafoutis

nagrzanego do temperatury 180°C i pieczemy 45 minut. Rada: Clafoutis to francuski deser z owocami upieczonymi pod warstwą ciasta. Najczęściej przyrządza się go z wiśni, ale z innymi owocami, a czasem także z warzywami smakuje równie dobrze. czereśnie;brandy;cukier;mąka;jajko;cukier;masło;aromat cytrynowy;

Grzanki z serem feta i pomidorami

4 okrągłe bułki grahamki,2 duże pomidory malinowe,3-4 łyżki (45-60 ml) oliwy,300 g sera typu feta lub koziego,kilkanaście listków oregano i bazylii,sól,1-2 garście czarnych oliwek Grahamki przekrój na pół, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st