używany bmw g 450 x

Prosty chleb razowy

* 225 g mąki pszennej chlebowej, * 450 g mąki razowej chlebowej , * 2 łyżeczki soli, * 1 łyżeczka drobnego cukru, * 2 łyżeczki suchych drożdży, * 25 g miękkiego masła, * 450 ml ciepłej wody Do dużej miski przesiać mąkę pszenną, potem razową, sól, cukier, drożdże, wymieszać. Dodać masło i

Chleb razowy

Składniki na 2 niewielkie bochenki: * 225 g mąki pszennej chlebowej, * 450 g mąki razowej chlebowej, * 2 łyżeczki soli, * 1 łyżeczka drobnego cukru, * 2 łyżeczki suchych drożdży, * 25 g miękkiego masła, * 450 ml ciepłej wody Do dużej miski przesiać mąkę pszenną, potem

Chleb kokosowy

450 g mąki pszennej chlebowej, 1 łyżeczka soli, 15 g miękkiego masła, 1.5 łyżeczki suchych drożdży lub 12 g świeżych, 1 łyżka drobnego cukru, 55 g wiórków kokosowych, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 275 ml ciepłego mleka Wszystkie składniki umieścić w maszynie w kolejności: płynne, sypkie

Sałatka z fasolki szparagowej z kozim serem

1 opakowanie (450 g) mrożonej fasolki szparagowej,1 i 1/2 opakowania (300 g) sera typu feta,4 łyżki płatków migdałowych,Sos:,6 łyżek (90 ml) oliwy z pierwszego tłoczenia,3 łyżki (45 ml) soku z cytryny,1 łyżka świeżych listków mięty,2 ząbki czosnku,sól,pieprz Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku i

Naleśniki nadziewane szpinakiem z sosem z gorgonzoli

ciasto:, 2 szklanki mleka, 1 i 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, sól, olej do smażenia, farsz:, 450 g liści szpinaku (możesz użyć mrożonych), 2 łyżki masła, 2 szalotki, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki białego kremowego serka, garść posiekanych orzechów włoskich, sól i pieprz, sos:, 250 g gorgonzoli, 500 ml