używany 450 husqvarna tc 450

Sałatka z fasolki szparagowej z kozim serem

1 opakowanie (450 g) mrożonej fasolki szparagowej,1 i 1/2 opakowania (300 g) sera typu feta,4 łyżki płatków migdałowych,Sos:,6 łyżek (90 ml) oliwy z pierwszego tłoczenia,3 łyżki (45 ml) soku z cytryny,1 łyżka świeżych listków mięty,2 ząbki czosnku,sól,pieprz Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku i

Szarlotka mojej mamy z pianką!

450 gram mąki, 200 gram masła, 3 łyżki śmietanki 12%, 3-4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 200 gram cukru,budyń wanilinowy/śmietankowy-opcjonalnie, cynamon , 4 duże jabłka (ja używam kwaśnych) Wszystkie składniki ugnieść na ciasto (maka, 100 gram cukru, masło, żółtka, śmietanka i proszek

Naleśniki nadziewane szpinakiem z sosem z gorgonzoli

ciasto:, 2 szklanki mleka, 1 i 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, sól, olej do smażenia, farsz:, 450 g liści szpinaku (możesz użyć mrożonych), 2 łyżki masła, 2 szalotki, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki białego kremowego serka, garść posiekanych orzechów włoskich, sól i pieprz, sos:, 250 g gorgonzoli, 500 ml

Szybki deser serkowo-owocowy z galaretką

mieszanych) - świeżych lub mrożonych Galaretkę rozpuść w 450 ml wrzątku. Żelatynę namocz w zimnym mleku, po czym rozpuść podgrzewając w kąpieli wodnej albo w mikrofalówce. Biszkopty ułóż w salaterce o średnicy około 25 cm (daj je na spód i na boki) i nasącz sokiem (jeśli nie masz pod ręką soku można użyć

Ryba na parze po kantońsku

450 g białej ryby (może być sola lub dorsz), 1 łyżeczka soli morskiej, 1 i 1/2 łyżki pokrojonego w cienkie paski imbiru, 3 łyżki pociętej w cienkie paski dymki, 2 łyżki jasnego sosu sojowego, 2 łyżki ciemnego sosu sojowego, 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych, 2 łyżeczki oleju sezamowego, liść