używana yamaha ds 7

Sos karmel z sokiem pomarańczowym

podanymi w przepisie płynami na małym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia. 3. Śmietanę i inne płyny należy do karmelu dodawać bardzo ostrożnie, żeby nie pryskały. Do mieszania karmelu używać drewnianej łyżki. 4. Karmel gotuje się najpierw przy krawędzi. Należy go więc mieszać od krawędzi do środka rondla

Kakaowe muffiny

. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę bez grudek. 5. Foremki wysmaruj masłem. Jeżeli używasz papierowych nie musisz. 6. Do foremek nałożyć masę kakaową, do około 3/4 wysokości. 7. Zamoczoną w wodzie łyżką wygładzić masę. 8. Piec w temperaturze 180'C przez 20 minut. 9. Można posypać orzechami, lub

Chipsy domowe

ziemniaki,sól,morska,oliwa z pierwszego tłoczenia Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i tniemy na bardzo cienkie plasterki +/- 1-2mm. Najlepiej zrobić to używając tarki do warzyw /takiej, której używamy do cięcia ogórków na mizerię/. Do miski wrzucamy

Sos karmel o smaku waniliowym

używać drewnianej łyżki. 4. Karmel gotuje się najpierw przy krawędzi. Należy go więc mieszać od krawędzi do środka rondla. 5. Aby zapobiec przypaleniu karmelu, należy go zdjąć z ognia tuż przed osiągnięciem pożądanego koloru, ponieważ nadal będzie się gotował. 6. Do przygotowania karmelu używać

Nadziewane placki papad

12 niedużych placków papad lub pappadums, 1/2 szklanki obranych krewetek (mogą być mrożone lub z puszki), 2 duże posiekane cebule, 2 posiekane zielone papryczki chili, 4 posiekane ząbki czosnku, sól, 1 szklanka oleju do głębokiego smażenia Krewetki umyj, osącz, pokrój na kawałeczki (jeśli używasz