używana suzuki tu 250 x

Ryba pierzynką przykryta

ryba (ja przeważnie używam miruny),pomidory x 2,cebula x 1,masło,czosnek,bazylia i oregano,chleb (z 5 kromek),ser tarty Pieczemy rybę i wkładamy ją w kawałkach do naczynia żaroodpornego, pomidory i cebulę dusimy i wykładamy na rybę, chleb rwiemy na malutkie kawałki i posypujemy do góry. Masło

Tarta na cieście francuskim z pomidorami i oliwkami

. Szczypiorek drobno siekamy. Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną mąką i rozwałkowujemy na placek o średnicy 30 x 30 cm. Wykładamy ciastem formę do tarty. Na wierzchu układamy pomidorki, oliwki, smarujemy pesto i posypujemy szczypiorkiem oraz startym serem. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi

Chleb 3 ziarna na żytnim zakwasie - przepis blogera

4-5 łyżek zakwasu żytniego,250 ml wody letniej przegotowanej,250 g mąki żytniej razowej typ 2000,ciasto chlebowe:,150 ml wody letniej przegotowanej,250 g mąki pszennej,150 g mąki pszennej razowej,3 płaskie łyżeczki soli,1 łyżeczka cukru,1 łyżka masła,3 łyżki ziaren słonecznika,3 łyżki ziaren dyni,3

Czekoladowe brownie

250 g gorzkiej czekolady,280 g masła,250 g drobnego cukru,75 g mąki,3 jaja,1/2 szklanki wody,75 g orzechów włoskich Orzechy posiekaj. Czekoladę połam na małe kawałki. Masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem, gdy ten się rozpuści, dodaj czekoladę, a następnie masło. Składniki

Focaccia z rozmarynem

250 g gotowej mieszanki mąki z drożdżami lub 250 g mąki pszennej tipo 00 (lub 550) i 1 płaska łyżeczka suchych drożdży,130-150 ml ciepłej wody,1 płaska łyżeczka soli,oliwa,4-5 gałązek rozmarynu Mąkę przesiej, dodaj drożdże, sól, 3 łyżki oliwy oraz 130 ml wody. Wyrób elastyczne i gładkie ciasto