używana suzuki t 250

Mus z buraków i jabłek

500 g czerwonych buraków, 500 g jabłek t. "Ligol", 400 g czerwonej cebuli 2 cm korzenia imbiru 5 ząbków czosnku, 2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 3 cm kory cynamonu lub 1 łyżeczka cynamonu w proszku 200 g brązowego cukru 400 ml czerwonego octu winnego 1

Krewetki na puree z kurek

250 dag kurek, 5 krewetek B/T, 5 plastrów surowego bekonu , 50 ml wina białego, 50 ml śmietanki 30%, pół ziemniaka , szalotka, czosnek, sól, pieprz, cytryna, oliwa, dwie łyżki masła. Drobno pokrojona szalotkę wrzucamy na rozgrzane na patelni masło, po zeszkleniu dodajemy rurki , dusimy pod

Czekoladowe brownie

250 g gorzkiej czekolady,280 g masła,250 g drobnego cukru,75 g mąki,3 jaja,1/2 szklanki wody,75 g orzechów włoskich Orzechy posiekaj. Czekoladę połam na małe kawałki. Masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem, gdy ten się rozpuści, dodaj czekoladę, a następnie masło. Składniki

Focaccia z rozmarynem

250 g gotowej mieszanki mąki z drożdżami lub 250 g mąki pszennej tipo 00 (lub 550) i 1 płaska łyżeczka suchych drożdży,130-150 ml ciepłej wody,1 płaska łyżeczka soli,oliwa,4-5 gałązek rozmarynu Mąkę przesiej, dodaj drożdże, sól, 3 łyżki oliwy oraz 130 ml wody. Wyrób elastyczne i gładkie ciasto

Placuszki z kaszy gryczanej

250 g palonej kaszy gryczanej, 1 cebula, 100 g oscypka lub gołki (wędzonego sera z mleka krowiego), 3 jajka, łyżka mąki, sól, pieprz Kaszę ugotować na sypko w wodzie lub bulionie. Ostudzić. Cebulę zetrzeć na tarce ziemniaczanej i dodać do zimnej kaszy. Całość wymieszać z jajkami, serem pokrojonym