barania góra zimowy urlop gdzie
barania góra zimowy urlop gdzie
Zimowa sałatka z kurczakiem
układamy sałaty, pokrojonego kurczaka, pokrojone avocado (delikatnie skropione sokiem z cytryny). Dodajemy makaron, orzechy i na samą górę kiełki. Aby przygotować sos, zmieszaj czosnek z solą, mieloną papryką, szczypiorkiem, natką, sokiem z cytryny oraz pieprzem. Dodaj jogurt, majonez i śmietanę, następnie
LETNIE LECZO ze słoiczka NA ZIMOWE WIECZORY
, dokładnie zakręcić i postawić na kocu do góry nogami. Pod wpływem temperatury denko powinno się zassać. Takie leczo ze słoików jest idealne jako baza do różnych dań zimą. Można dodawać do niego pieczarki, kiełbasę itd. Można przelać leczo do mniejszych słoików, powstaną mniejsze porcje. Jest to sposób na
Ruloniki francuskie z musztardą
opakowanie gotowego ciasta francuskiego,4 łyżki musztardy Dijon,4 łyżki maku,4 łyżki tartego parmezanu Rozwinięte ciasto smarujemy musztardą, posypujemy warstwą maku i parmezanem. Następnie zwijamy ciasno oba krótsze brzegi do środka w dwa rulony przypominające baranie rogi. Przekładamy ciasto
Dżem pomarańczowo-imbirowy
szybko przelej do słoików. Zakręć słoiki i ustaw dnem do góry na 5 minut. Dżem jest wspaniałym dodatkiem do zimowego śniadania. Jeżeli użyjesz go zamiast cukru do herbaty, będzie miała pomarańczowo-imbirowy aromat. Możesz zrobić też inną wersję dżemu, zastępując pomarańcze dorodnymi cytrynami