używana suzuki rv 90

Chutney z mango

90 dag mocno zielonych owoców mango, 12 dag orzechów nerkowca, 6 dag świeżego imbiru, 2 świeże posiekane ostre papryczki, 25 dag złotych rodzynek, 2 szklanki brązowego cukru, 2 szklanki octu winnego Mango obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z pozostałymi składnikami i gotować na małym ogniu

Sałatka z fasolki szparagowej z kozim serem

1 opakowanie (450 g) mrożonej fasolki szparagowej,1 i 1/2 opakowania (300 g) sera typu feta,4 łyżki płatków migdałowych,Sos:,6 łyżek (90 ml) oliwy z pierwszego tłoczenia,3 łyżki (45 ml) soku z cytryny,1 łyżka świeżych listków mięty,2 ząbki czosnku,sól,pieprz Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku i

Wytrawny tort pomidorowy

200 g niedużych, mięsistych pomidorów, 90 g sucharków, 70 g masła, 250 g sera ricotta lub innego sera twarogowego, mały pęczek bazylii, 3 jajka, 50 g startego parmezanu, 1 łyżka posiekanych migdałów, 1 łyżka bułki tartej, szczypta suszonego oregano, oliwa, sól, pieprz Sucharki zmiksuj z masłem i

Stromboli

Ciasto: ,500g mąki białej. chlebowej lub na pizzę, 250ml ciepłej wody, 1/2 łyżeczki cukru, 25g świeżych lub 2 łyżeczki suchych drożdży, 1 łyżeczka soli morskiej, 1 łyżka oliwy , Nadzienie:, 125g czarnych oliwek pokrojonych (zostawiam połówki - używam oliwek czarnych i zielonych), 4 duże, czerwone

Lawendowy creme brulée

3 żółtka,250 ml śmietany kremówki 30 proc.,50 g cukru białego,90 ml mleka,2 łyżki lawendy świeżej lub suszonej,4 łyżki cukru trzcinowego W misce utrzyj żółtka z cukrem, dodaj śmietanę i wymieszaj. W rondelku zagotuj mleko, zdejmij z ognia, dodaj łyżkę lawendy i mocz przez 10 minut. Po tym czasie