g shock zloty

Krakersy serowe do piwa

175 g sera plesniowego, 100 g masla, 1 zoltko, 130 g maki pszennej, 50 g maki kukurydzianej, sol jesli ser nie jest zbyt slony Ser, maslo i zoltko utrzec, a nastepnie dodac maki i posolic, jesli to jest konieczne. Schlodzic 30 min. Rozwalkowac dosc cienko (ok. 3 mm) i wycinac dowolne ksztalty

Pstrąg faszerowany w boczku

, na zloty kolor. 75 g miękkiego masła wymieszać z czosnkiem i uprażonymi migdałami. Całość doprawić solą i pieprzem. Pozostałą porcję masła roztopić na patelni, dodać pozostałe migdały i dusić ok. 5 minut. Skórę pstrągów naciąć w kilku miejscach. Tuszki wypełnić masłem migdałowo-czosnkowym. Ryby

Śledź smażony podany na risotto z pęczaku

8 filetów ze śledzia,1 1/2 szklanki pęczaku,1 szalotka,3 ząbki czosnku,200 ml białego wina,200 ml bulionu z kaczki,1 opakowanie (4 g) sepii (czarny barwnik - do kupienia w sklepach internetowych),150 g masła,3 korzenie pasternaku,150 ml miodu drahimskiego,1 pęczek natki pietruszki,sól,pieprz,mąka

Jajko w koszulce na makaronie z rukolą i szparagami

makaron pappardelle lub tagliatelle,0.5 pęczka zielonych szparagów,rukola wg uznania (mniej więcej dwie garści),70 g migdałów w płatkach,2 łyżki masła,sól i pieprz do smaku,ew. 1 ząbek czosnku,jajko w koszulce:,2-3 jajka (po jednym na osobę),2 łyżki octu,woda (ok. 1 litra) Makaron gotujemy w