używana kawasaki z 400 g

Paski żeberek wieprzowych (ok. 400 g na porcję)

Emulsja do marynowania:,2 ząbki czosnku,100 ml oleju,2 łyżki musztardy,1/2 łyżeczki mieszanych ziół: tymianku i majeranku,1 łyżeczka wędzonej papryki,1/2 łyżeczki słodkiej papryki,1/4 łyżeczki ostrej papryki,1/2 łyżeczki cukru,1/4 łyżeczki pieprzu czarnego,sól Mięso oczyść, umyj i osusz. Przygotuj m

E&G s.c. Elżbieta Obst Grzegorz Obst

Restauracje lubelskie Zamość Rynek Wielki 2 22-400

Szarlotka migdałowa

100 g zmielonych migdałów, 400 g mąki pszennej, 200 g masła, 200 g cukru (podzielonego na dwie porcje - 150 g i 50 g), 2 żółtka, szczypta soli, 6 dużych kwaśnych jabłek, 100 g rodzynek, cynamon (opcjonalnie), cukier puder Z mąki, migdałów, 150 g cukru, soli i pokrojonego

French pizza z niebieskim serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g pleśniowego niebieskiego sera Bleu d?Auvergne,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę

French pizza z twardym serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g młodego sera comte,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia