używana kawasaki z 400 g

Szarlotka migdałowa

100 g zmielonych migdałów, 400 g mąki pszennej, 200 g masła, 200 g cukru (podzielonego na dwie porcje - 150 g i 50 g), 2 żółtka, szczypta soli, 6 dużych kwaśnych jabłek, 100 g rodzynek, cynamon (opcjonalnie), cukier puder Z mąki, migdałów, 150 g cukru, soli i pokrojonego

French pizza z niebieskim serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g pleśniowego niebieskiego sera Bleu d?Auvergne,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę

French pizza z twardym serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g młodego sera comte,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Tarta ze śliwkami i kruszonką

Ciasto:,65 g mąki pszennej,65 g mąki krupczatki,75 g zimnego masła,1 czubata łyżeczka cukru pudru,2-3 łyżki zimnej wody,szczypta soli 400 g śliwek (możesz użyć mrożonych),1 łyżka cukru,Kruszonka:,115 g mąki krupczatki,150 g cukru,50 g zimnego masła,1/2 szklanki płatków migdałowych,szczypta soli

Sernik na zimno z jagodami

Konfitura: 100 g jagód, łyżka cukru, Ciasto: 2 jajka, 30 g cukru, 40 g mąki pszennej, Masa sernikowa: 400 g tłustego białego sera, 300 ml śmietany 36-proc., 1 torebka cukru waniliowego, 300 g cukru pudru, 400 g jagód, 4 żółtka, 10 g żelatyny Przygotuj konfiturę: w rondelku zagotuj 100 g jagód