szeroki wierch letni urlop gdzie

Rafał Król

Urlop w Tatrach - najlepsze wyjście

Urlop w Tatrach - najlepsze wyjście

Urlop w Tatrach bez hord turystów, furmanek, przepełnionych toalet? To nie bajka. Masz na to szansę w Tatrach Zachodnich. Tylko ty, przyroda i niczym nieskrępowane poczucie wolności.

Margherita

Margherita to pizzeria w Białych Błotach, specjalizująca się w szeroko pojętym jedzeniu typu fastfood. Dla gości przeznaczona jest sala główna lokalu, a także - w sezonie letnim - stoliki w ogródku.... kujawsko-pomorskie Białe Błota Szubińska 87 86-005

Pączki domowe

rozetrzeć z łyżką cukru, dodać 4 łyżki mąki i tyle letniego mleka by powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Pozostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość dodać resztę mąki, cukru, szczyptę soli, żółtka, ocet czy co tam masz i nieco mleka. Wyrabiać ciasto łyżką drewnianą, robotem lub ręką. Gdy

Tortellini z pesto

ciasto będzie gładkie i zwarte. Gdyby było zbyt twarde, dodaj troszeczkę letniej wody i łyżkę oliwy. Przykryj ściereczką, odłóż na pół godziny. W tym czasie zrób farsz: obierz cebulę, zawiń w folię aluminiową i piecz przez 30 minut w temp. 180 st. Następnie posiekaj, wymieszaj z ricottą, pecorino, solą i

Chałka pleciona

letniego mleka lub wody, wsyp też cukier waniliowy. Wlej gotowy rozczyn. Następnie wymieszaj wszystkie składniki drewnianą łyżką. Zagniataj ciasto ręką raz koło razu tak długo, aż przestanie się kleić do rąk i miski. Pod koniec wyrabiania ewentualnie możesz jeszcze wgnieść w ciasto rodzynki z rumem. Ciasto

Chałka pleciona

letniego mleka lub wody, wsyp też cukier waniliowy. Wlej gotowy rozczyn. Następnie wymieszaj wszystkie składniki drewnianą łyżką. Zagniataj ciasto ręką raz koło razu tak długo, aż przestanie się kleić do rąk i miski. Pod koniec wyrabiania ewentualnie możesz jeszcze wgnieść w ciasto rodzynki z rumem. Ciasto