symbolika kolorów róż

Róża Augustyniak

Kolory od innej strony - sprawdź, co znaczy twój ulubiony kolor!

Kolory od innej strony - sprawdź, co znaczy twój ulubiony kolor!

Czarny, szary, granatowy - to jedne z najczęstszych wyborów, jeśli chodzi o kolory ubrań Polaków, bazując na obserwacji rodzimych ulic. Sprawdź, co znaczy kolor, do którego cię ciągnie!

Savoir vivre, kwiaty na przeprosiny

Jakie kwiaty wybrać na przeprosiny dla bliskiej przyjaciółki?Czy w ogóle kwiaty to dobre rozwiązanie?

Co oznacza symbolika kwiatów? Przeczytaj, zanim dasz bukiet

Nie ma chyba kobiety, której nie ucieszyłby po prostu bukiet świeżych pachnących kwiatów, ale jeśli chcesz dokładnie oddać swoje intencje, przeczytaj naszą ściągawkę\

Savoir vivre, kwiaty

Savoir vivre, kwiaty

Wystarczy jedna róża, czy to za skromnie? I czy pojedyncza róża nie kojarzy się zbytnio z deklaracją miłości? Wręczanie kwiatów jest zwyczajem bardzo eleganckim i już sam gest zasługuje na uśmiech osoby obdarowywanej. Ważne przy tym, by zarówno forma

Faworki i róże karnawałowe

luźny węzełek. W rondlu mocno rozgrzać smalec. Sprawdzić, czy jest odpowiednio nagrzany wrzucając kawałek ciasta - jeśli ciasto szybko wypłynie i zaraz się zarumieni, można smażyć faworki. Wkładać na raz po 2-3 sztuki. Smażyć na jasnozłoty kolor, przewracając podczas smażenia. Usmażone układać na

Pączki z różą

wyrośnięcia. Przygotuj pączki: nabieraj łyżką porcje ciasta, rozpłaszczaj w dłoni na placuszek, nakładaj po pół łyżeczki konfitury, zlepiaj i formuj kulki. Tak przygotowane pączki układaj na oprószonej mąką desce, a gdy podwoją objętość, smaż na małym ogniu w głębokim tłuszczu na brązowy kolor. Usmażone

Rogaliki z masą orzechową

trójkąty. Na środek każdego trójkąta kładziemy łyżeczkę masy, zawijamy ciasto, począwszy od podstawy trójkąta. Formujemy rogaliki. Koniec ciasta zaginamy pod spód. Układamy na blasze, wstawiamy do bardzo gorącego piekarnika i pieczemy na jasnozłoty kolor około 20 minut. Gorące oprószamy cukrem i wanilią

Serce z ciasta francuskiego z ricottą i gorzką czekoladą

pozostawić wolne brzegi. Posmaruj pędzelkiem brzegi ciastek żółtkiem roztrzepanym z mlekiem (sklei płaty ciasta) i ułóż na wierzchu farszu drugie serce z ciasta francuskiego. Zlep ostrożnie brzegi. Posmaruj ciasto resztą mleka z żółtkiem (dzięki temu ciasto upiecze się na złoty kolor). Wyłóż blachę do

Comber z królika w pudrze migdałowo-różanym na racuszkach dyniowo-orzechowych

rzepakowym na wolnym ogniu na złoty kolor, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C na ok. 5 minut. Przygotuj racuszki: upieczoną dynię obierz ze skóry i zmiksuj, dodaj mąkę i posiekane orzechy oraz osobno ubite żółtka i białka jaj. Smażyć placuszki średnicy 4 cm na wolnym ogniu. Rukolę