suzuki tu 250 x moc

Brownie z kaszy jaglanej

wsypać kaszę, dodać sól. Doprowadzić dowrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować, na małym ogniu, przez około 15 minut, do miękkości lub do momentu, gdy cała woda odparuje. Przestudzić. Wszystkie pozostałe składniki na brownie przełożyć do naczynia, dodaćugotowaną kaszę i zmiksować blenderem (można

Parowane pierożki z kozim serem

2 arkusze ciasta ryżowego (jak na sajgonki), masło klarowane, 100 g koziego sera, 2 czerwone cebule, olej do smażenia, masło do smażenia, 150 g cukru, 150 ml octu balsamicznego, 300 ml wytrawnego czerwonego wina, 1/2 świeżej figi, sól, pieprz Z ciasta wytnij paski (4 cm x 10 cm), posmaruj

Gofry

250 g mąki pszennej, 25 g cukru, 75 g rozpuszczonego masła, 400 ml mleka, 3 jajka, skórka otarta z pomarańczy, szczypta soli, olej ryżowy do natłuszczenia gofrownicy (opcjonalnie) Mąkę wsyp do miski, dodaj cukier, otartą skórkę z pomarańczy, stopione masło i żółtka. Powoli ubijaj, stopniowo

Tarta na cieście francuskim z pomidorami i oliwkami

. Szczypiorek drobno siekamy. Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną mąką i rozwałkowujemy na placek o średnicy 30 x 30 cm. Wykładamy ciastem formę do tarty. Na wierzchu układamy pomidorki, oliwki, smarujemy pesto i posypujemy szczypiorkiem oraz startym serem. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi

Chleb 3 ziarna na żytnim zakwasie - przepis blogera

4-5 łyżek zakwasu żytniego,250 ml wody letniej przegotowanej,250 g mąki żytniej razowej typ 2000,ciasto chlebowe:,150 ml wody letniej przegotowanej,250 g mąki pszennej,150 g mąki pszennej razowej,3 płaskie łyżeczki soli,1 łyżeczka cukru,1 łyżka masła,3 łyżki ziaren słonecznika,3 łyżki ziaren dyni,3