survival top 10 czy warto

KRM

Tanie granie, czyli top 10 gier ze Steama do... 20 złotych!

Tanie granie, czyli top 10 gier ze Steama do... 20 złotych!

Gry za mniej niż 20 zł? Tak, dobre produkcje wcale nie muszą kosztować majątku i wystarczy spojrzeć na nasz top 10 gier ze Steama, który jest właśnie w trakcie letniej wyprzedaży i oddaje nam różne perełki za grosze.

Ćwiczenie: w niewoli Talibów

Jako pierwszy cywil w Polsce ukończyłem wojskowy kurs SERE. Skuty kajdankami i oblewany wodą, próbowałem przetrwać przesłuchanie w bazie religijnych fanatyków, uciekałem przez całą noc przed pościgiem, przepłynąłem lodowate jezioro, holując tratwę, i przeprawiałem się przez bagna. To był prawdziwy test charakteru i lekcja pokory.

Krakowskie śliwki z nadzieniem

10 szt. śliwek suszonych,1 kremowy serek topiony,20 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej,1 łyżka drobno posiekanej kiełbasy krakowskiej,zioła prowansalskie Serek topiony rozetrzeć z łyżką drobno posiekanej kiełbasy krakowskiej, doprawić do smaku ziołami prowansalskimi. Śliwki nadziać

Zupa cebulowa

4 spore cebule (ok. pół kg), łyżka masła, łyżka oleju, 4 szklanki bulionu (z kostki), 100 g serka topionego złoty ementaler Pokrojoną cebulę zeszklij na maśle i oleju, zalej bulionem i gotuj około 10 minut, dodaj serek, pogotuj aż się rozpuści, zmiksuj. Podawaj z grzankami. cebula;masło;olej;bulion

Spaghetti carbonara inaczej

trzy serki topione naturalne, pudełko śmietany 18%,pudełko makaronu penne (rurki),10 deko chudej szynki,ser żółty o ostrym smaku 15-20 deko Szynkę pokroić, wrzucić na patelnie, podsmażyć chwilkę na małym ogniu, zdjąć z ognia dodać serki topione, mieszać aż się rozpuszczą, postawić znowu na ogień

Rolada serowa

- 30 dag żółtego sera, - 2 jajka ugotowane na twardo, - 10 dag serka topionego, - cebula, - 2 ząbki czosnku, - pęczek szczypiorku, - 1/2 czerwonej papryki, - 2 plastry szynki, - sól i pieprz 1. Serek topiony rozgnieść w misce. Resztę składników (oprócz żółtego sera) drobno posiekać i dodać do serka

Zupa serowo - ziołowa

2 ząbki czosnku,500 ml wywaru warzywnego,szklanka mleka,50 g startego sera gouda,50 g startego sera gruyer,1 ziołowy serek topiony,łyżeczka ziół prowansalskich,szczypta gałki muszkatołowej,sól,pieprz biały W garnku zagotowujemy bulion, przyprawiamy i gotujemy 10 minut na małym ogniu. Dodajemy mleko