c&a moda z jesiennej kolekcji

Ciasto jesienne śliwkowo-orzechowe

okrągły kształt) i układamy na powidłach z orzechami. Nakłuwamy w paru miejscach widelcem. Pieczemy w 200°C przez około 20-25 minut, aż ciasto będzie złote i kruche. Po wyłączeniu piekarnika - delikatnie uchylamy drzwiczki i zostawiamy placek jeszcze przez kilka chwil w środku. Potem odwracamy ciasto na

Torcik z jesiennych poziomek

ciasto: żółtka ubij z cukrem na gładką masę i wymieszaj z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia . W drugiej misce ubij na sztywno białka ze szczyptą soli i delikatnie łyżką połącz z masą z żółtek. Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz około

Tarta z sera blue z truskawkami i orzechami

wyłóż rozwałkowaną w kształt okręgu masę migdałową. Pamiętaj, by od brzegu ciasta pozostawić ok. 2 cm wolnej przestrzeni. Ułóż na masie kawałki sera pleśniowego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na ok. 10 min. Po tym czasie wyjmij tarty z piekarnika, ułóż na serze pokrojone truskawki i

Tarta z sera blue z truskawkami i orzechami

rozwałkowaną w kształt okręgu masę migdałową. Pamiętaj, by od brzegu ciasta pozostawić ok. 2 cm wolnej przestrzeni. Ułóż na masie kawałki sera pleśniowego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na ok. 10 min. Po tym czasie wyjmij tarty z piekarnika, ułóż na serze pokrojone truskawki i dopiecz w

ZOBACZ TEŻ WIDEO