stek z krokodyla przepis

ZLLL

Król Suazi wzmacnia więzi

Król Suazi wzmacnia więzi

Pośredniczkami między władcą a narodem są w tym wzmacnianiu dziewice wybierane na żony. Ale ponieważ każda więź z czasem ulega osłabieniu, wielki Mswati III co roku wybiera sobie nową.

Smaki Arabii

Pełna prostoty, ale i aromatycznych przypraw, pracochłonna, ale ściśle związana z naturą, słodko-gorzka, a przy tym oparta na żelaznych regułach. Kuchnia Arabii.

Przepis blogera - Marynowane steki wołowe z sosem BBQ, puree z ziemniaków, zielonym groszkiem i pomidorami:

Składniki na steki:,4 steki wołowe po ok. 150-200,po 2 długie plastry wędzonego boczku na 1 stek (8 sztuk),2 łyżki oleju z czosnkiem oraz pomidorami i bazylią,2 łyżki ostrej musztardy,1 łyżka miodu,sól gruboziarnista,mieszanka pieprzów,Składniki na puree ziemniaczane:,8 ziemniaków,2 łyżki masła,1

Grillowany stek z tuńczyka ze szpinakiem duszonym w białym winie

stek z tuńczyka 180g, oliwa z oliwek 20ml, sos sojowy jasny 10ml, ocet balsamiczny 10ml, miód 20ml, pieprz młotkowany do smaku, młode liście szpinaku 150g, białe wino 20ml, sól morska Z oliwy, octu balsamicznego, sosu sojowego, miodu i młotkowanego pieprzu sporządzić marynatę, włożyć stek z

Ciasto Krokodylek

blachy: jedną w kształcie kwadratu o boku 21 cm (może być zwykła, prostokątna blacha ze zrobioną "zakładką" z folii aluminiowej oraz do tortownicy o średnicy 21 cm. Pieczemy na jasnozłoty kolor w temperaturze ok. 180 stopni. Przyrządzamy krem według przepisu na opakowaniu

Kulki sushi z rybą maślaną, łososiem i tuńczykiem

250 g ryżu do sushi, po 4 dag ryby maślanej, filetu z łososia bez ości oraz steku z tuńczyka Gotujemy ryż i robimy zaprawę do sushi, jak w przepisie na sushi z pieczonym łososiem. Ryby kroimy na cienkie plasterki. Następnie formujemy kulki z ryżu i na górze każdej z nich przylepiamy rybę. Pod rybę

Antrykot z grilla

steki z antrykotu,musztarda,oliwa,pieprz,sól Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso skropić oliwą, natrzeć musztardą, a następnie odstawić do lodówki na kilka godzin. Zamarynowaną wołowinę obsmażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej, doprawiając podczas smażenia solą i pieprzem, a