c&a parka

Jolanta Korucu

Bazar Różyckiego. W latach 50. po jeansy i na pyzy przyjeżdżano tu z różnych zakątków Polski

Bazar Różyckiego. W latach 50. po jeansy i na pyzy przyjeżdżano tu z różnych zakątków Polski

W latach 50. na Bazarze Różyckiego było ponad 700 stoisk i sklepów. Po jeansy i na pyzy przyjeżdżano tu z różnych zakątków Polski. W latach 90. klientów i sławę zabrał mu Stadion Dziesięciolecia. Teraz najsłynniejszy bazar w Polsce zostanie zrewitalizowany

Jak jest na prawdziwej orgii? Byliśmy w klubie dla swingersów

Kluby dla swingersów są fantazją. Na pewno dla większości z nas. I dla wielu taką fantazją pozostają. Ja postanowiłem przekonać się, jak jest na prawdziwej orgii i przeprowadziłem dziennikarskie śledztwo.

Podróże: samochodem przez Dziki Zachód

Zgrzyt, pisk i jęk auta ledwo toczącego się po kamieniach. Morderczy upał. Kurz i pył, który wciska się wszędzie. Tak wygląda zwiedzanie pustynnych parków narodowych USA w jeepie.

Czas na grill

Czas na grill

się wymiennie. No może jeszcze nie wszędzie w samych Stanach, bo np. w Teksasie barbecue to wciąż długi, nawet kilkunastogodzinny proces pieczenia i wędzenia mięsa w niskiej temperaturze (ok. 110 C), niebezpośrednio nad ogniem, pod przykryciem i w oparach pachnącego dymu, a w Karolinie Południowej to

Oszukać przeznaczenie: supertajfun filipiński

Oszukać przeznaczenie: supertajfun filipiński

wiem dokładnie, jak?to działa. Zwłaszcza że globalne ocieplenie też może mieć z zawieruchą coś wspólnego, o Haiyanie dyskutowano na warszawskim szczycie klimatycznym. Na pewno woda musi być gorąca (30°C), a pionowe ruchy wiatru mizerne. Wiem też, że?8?listopada Jolka była już cztery tysiące

Król grill: gazem, węglem, prądem

Król grill: gazem, węglem, prądem

drzewnym wygląda niepozornie, ale waży 45 kg i szybko nagrzewa się do 450°C. Temperaturę utrzymuje godzinami. Technologia pozwala też piec i wędzić, zachowując aromat i wilgotność potraw. Monolith Junior jest używany w kuchniach najlepszych restauracji, np. w Atelier Amaro. WĘGLOWYOutdoorchef