środki na przyrost masy

Rogaliki nadziewane masą orzechową

na 8 trójkątów. Nałożyć łyżeczkę farszu i zwinąć, sklejając dokładnie końce. Delikatnie podwinąć rogi do środka, tworząc kształt rogali. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym białkiem i posypać cukrem perlistym. Piec około 18-20 minut w temp. 180st. mąka pszenna

Rogaliki z masą orzechową

trójkąty. Na środek każdego trójkąta kładziemy łyżeczkę masy, zawijamy ciasto, począwszy od podstawy trójkąta. Formujemy rogaliki. Koniec ciasta zaginamy pod spód. Układamy na blasze, wstawiamy do bardzo gorącego piekarnika i pieczemy na jasnozłoty kolor około 20 minut. Gorące oprószamy cukrem i wanilią

Makaroniki orzechowe

rozpuści. Następnie wsyp do masy zmielone orzechy, mąkę i wymieszaj. Na posmarowaną blaszkę wykładaj po 1 dużej łyżce masy, rozpłaszcz ją i wyrównaj. Metalowym kółkiem wyrównaj brzegi każdego ciasteczka, zabierając resztki odkrojonej kółkiem masy. Na środku każdego kółeczka połóż orzech. Wstaw do

Faszerowane jajka na zimno z kawiorem ślimaczym

Składniki:, 6 jaj, 1 garść szczypiorku, łyżeczka oliwy, 3 g białego kawioru na osobę, sól i pieprz - ugotować jaja na twardo - rozciąć jajka delikatnie jak przy jajkach na miękko - wydrążyć środek pozostawiając całą skorupkę - w misce rozdrobnić szczypiorek z oliwą na gładką zieloną masę - dodać

Kanapka: szynka, jajko, chrzan

jednej strony pasy lub ruloniki z szynki, z drugiej- masę chrzanową, w środku- cząstki jaja. Przybrać talarami korniszonów. Obłożony plaster bułki przekroić w poprzek na 8 kawałków jajko;śmietana;chrzan;cukier;ocet;