śląskie kamienie szlaki jak zrobić
Nauka jazdy - TransCarpatia
Jesteś w błędzie, jeśli myślisz, że potrafisz jeździć na rowerze. Ja tę trudną sztukę opanowałem dopiero na TransCarpatii - najcięższym wyścigu rowerowym w tej części Europy.
10 najbardziej intrygujących zamków Europy Środkowej
Na Starym Kontynencie zamków nie brakuje, także w naszym regionie - o skomplikowanej historii i często zmieniających się granicach. Poznajcie nasz subiektywny wybór najbardziej intrygujących zamków Europy Środkowej.
Mrówki na przystawkę
Najbardziej niesamowite doznania w Australii? Spotkanie w buszu z Aborygenami i wspólne jedzenie węża. Świt u stóp magicznej góry Uluru, wyprawa na Fraser Island z plażami tak szerokimi, że lądują na nich samoloty, i tak białymi, że z ich piasku można by piec chleb. I drogi, po których można jechać przez setki kilometrów, nie napotykając żywej duszy.
śląskie kamienie szlaki jak zrobić
Kluski śląskie
zrobić palcem dołek. Kluski wkładać do osolonego wrzątku i gotować na średnim ogniu około 5 min. (aż wypłyną). Wyjąć, osączyć i podawać do pieczeni, rolad, sosu mięsnego lub ze skwarkami z boczku. SMACZNEGO!!! ziemniaki;żółtka;mąka pszenna;mąka ziemniaczana;
Kluski śląskie
orzecha włoskiego. Każdą spłaszcz, pośrodku zrób palcem dołek. Kluski wkładaj do wrzącej osolonej wody i gotuj na średnim ogniu około 5 minut (aż wypłyną na powierzchnię). Wyjmuj łyżką cedzakową, osącz z wody. Podawaj do pieczeni, rolad, sosu mięsnego lub polane skwarkami z boczku. ziemniaki;jajko;mąka
Kluski śląskie
powrotem włożyć wyjętą wcześniej część ziemniaków i zagnieść ciasto. Z wyrobionego ciasta lepić kulki dowolnej wielkości, moje miały około 3 cm średnicy. W każdej z nich kciukiem zrobić wgłębienie. W garnku zagotować wodę z solą. Do gotującej się wody wrzucić kluski. Gotować
Śląskie makówki
mak dekorując np szprycą małe różyczki albo po prostu wyłożyć na górę jako ostatnią warstwę i posypać rodzynkami albo startą czekoladą. Do woli. Najlepiej zrobić sobie dzień wczesnej na wieczór i zostawić w lodówce. Smacznego. Niestety zdjęcie jest już zrobione po napoczęciu wiec dekoracja została
Kluski śląskie czyli gumiklyjzy
, pośrodku zrób palcem dołek. Kluski wkładaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj na średnim ogniu około 5 minut (aż wypłyną na powierzchnię). Wyjmuj łyżką cedzakową, osączaj z wody i podawaj do pieczeni, rolad, sosu mięsnego lub polane skwarkami z boczku. ziemniaki;żółtka;mąka pszenna;mąka ziemniaczana;