używany kawasaki g5 100

Sos karmel z sokiem pomarańczowym

1 szkl. cukru, 100-150 ml soku pomarańczowego, 100 ml rumu Cukier podgrzać w rondlu - skarmelizować. Dodać sok, potem rum. Delikatnie gotować. 1. Karmelem możemy polewać lody, budynie, kremy, ciastka. 2. Aby uchronić sos karmelowy przed krystalizacją czy zmętnieniem, należy mieszać cukier z

Rogaliki francuskie z gorgonzolą

1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż

Musli domowe

300 g płatków owsianych górskich, 100 g wiórków kokosowych, 100 g pestek słonecznika, 100 g pestek dyni, 100 g sezamu, 2 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie), 100 ml oleju ryżowego, 100 ml syropu klonowego, 250 g mieszanki ulubionych suszonych owoców (wiśnie, żurawiny, rodzynki, daktyle, morele

Roladki z kaszy z sosem pomidorowo-kaparowym

300 g kaszy krakowskiej, 2 arkusze nori (sprasowane wodorosty używane do sushi), 200 g suszonych pomidorów, 100 g świeżych lub mrożonych borowików, 100 g masła, 50 g kaparów, 100 g majonezu, 100 g świeżych pomidorów, ocet ryżowy, 50 g cukru, zioła prowansalskie, sól, pieprz Przepis dla 4 osób

Budyń a' la anglaise

:,dodatkowo 100 g gorzkiej czekolady (w tym wariancie nie używamy gałki muszkatołowej),Wariant 4:,zamiast białego cukru używamy brązowego,gałkę zastępujemy cynamonem Przepis podstawowy: Rozgrzewamy piekarnik do 150°C. Jajka, żółtka i cukier ucieramy na gładką, białą masę. Laskę wanilii przekrawamy i