używany ducati st 4

Coquilles st. Jacques (duszone przegrzebki)

50 dag mrożonych przegrzebków (muszli św. Jakuba),4 puste, czyste muszle, a jeśli nie ma - porcelanowe kokilki,30 dag pieczarek, 10 dag masła, 4 szalotki (lub 2 cebule),2 łyżki tartego żółtego sera, 1 kieliszek białego wytrawnego wina, 1 łyżka mąki, sól, pieprz W średniowieczu muszle PRZEGRZEBKÓW

Pizzeria 4 You

Zapraszamy do Pizzerii 4 You, gdzie zjedzą Państwo pyszną pizzę, a także wyśmienite sałatki i gorące dania. W kuchni wykorzystujemy tylko starannie wyselekcjonowane produkty, a przy produkcji pizzy nie używamy żadnych chemicznych dodatków czy spulchniaczy. warmińsko-mazurskie Ełk Tuwima 22/7U 19

Grzanki z serem feta i pomidorami

4 okrągłe bułki grahamki,2 duże pomidory malinowe,3-4 łyżki (45-60 ml) oliwy,300 g sera typu feta lub koziego,kilkanaście listków oregano i bazylii,sól,1-2 garście czarnych oliwek Grahamki przekrój na pół, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st

Tartaletki

1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 obrane gruszki lub 2 jabłka pokrojone w plasterki, 50 g cukru, szczypta cynamonu, 2 żółtka, 80 g marmolady z moreli, lody waniliowe - 1 kulka na osobę Rozwałkuj ciasto (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je przed użyciem). Posmaruj żółtkiem, ułóż na nich

Ciasto bananowe

4 bardzo dojrzałelub nawet przejrzałe banany, 1 szklanka cukru, 1 1/2 szklanki mąki, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 jajko, 50 g roztopionego masła, 100 g rodzynek / orzechów / suszonej żurawiny /płatków migdałowych (opcjonalnie) Wymieszaj mąkę z sodą oczyszczoną. W drugiej dużej misce widelcem