używany bmw r 80 st

Rogaliki francuskie z gorgonzolą

1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż

Tartaletki

1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 obrane gruszki lub 2 jabłka pokrojone w plasterki, 50 g cukru, szczypta cynamonu, 2 żółtka, 80 g marmolady z moreli, lody waniliowe - 1 kulka na osobę Rozwałkuj ciasto (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je przed użyciem). Posmaruj żółtkiem, ułóż na nich

Sernik wiedeński

delikatnie mieszamy. Wylewamy na okrągłą formę, wysmarowaną wcześniej masłem i wysypaną bułką tartą. Wierzch smarujemy białkiem. Pieczemy w temp. 170 st około 80 min. Smacznego! Zobacz inne przepisy diankus87 ser biały;twaróg;cukier;masło;margaryna;jajko;rodzynki;cukier waniliowy;

Keks dyniowy

) foremki keksówki - jeśli używasz foremki z nieprzywierającą powłoką, nie musisz tego robić. Wyrównaj powierzchnię i wierzch ciasta posyp cukrem (możesz też użyć cukru cynamonowego). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz, aż patyczek wbity w ciasto po wyjęciu będzie suchy - około 70 minut

Zapiekanka pasterska

). Na mięsie ułóż warstwę ziemniaczanego purée, a na wierzch kilku miejscach połóż małe kawałki masła (jeśli używasz kokilek, na wierz każdej ułóż po pól łyżeczki masła) . Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C i zapiekaj ok. 20 minut. Po tym czasie wierzch zapiekanki powinien się